Cum explică Ludovic Orban scandalul din partid

Cum explică Ludovic Orban scandalul din partid

Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul pe care îl conduce nu putea să ia toate ministerele dorite de liberalii nemulţumiţi din partid, pentru că trebuia să asigure o anumită pondere în Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
BPN e convocat de preşedintele PNL, de jumătate dintre membrii săi sau de minim o treime dintre filiale. BPN nu a fost convocat. A fost o informaţie. Prioritatea noastră e de a finaliza programul de guvernare pt a putea permite investirea rapidă a unui Guvern. România are nevoie de un guvern cu puteri depline. Sunt măsuri care trebuie adoptate până la final de an, finalizate negocierile. Toate candidaturile pentru miniştri şi secretari de stat vor fi analziate în BPN şi vom analiza cele mai candidaturi în forurile partidului”, a declarat Ludovic Orban, după negocierile cu UDMR şi USR-PLUS de sâmbătă. 
 
Întrebat de ce s-a ajuns la situaţia tensionată din partid, preşedintele PNL a declarat sec: „Niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi”. 
 
Ulterior, Orban a precizat: „Am respectat mandatul BPN cu totul. A doua prevedere din protocol legată de respectarea ponderii a fost respectată. PNL are premier şi nouă ministere. Sigur, nu mai suntem guvern monocolor. Avem parteneri, trebuie să ţinem cont de punctyl lor de vedere. Nu trebuie să existe nicio problemă că un portofoliu e deţinut de altă formaţiune din coaliţie. Noi suntem parteneri, avem un program de guvernare şi susţinem toate prouetele de dezvoltare.”
 
„Nu poţi să iei tot. E o împărţire făcută pe baza unor preferinţe. Am avut ministere unde toate partidele avea pretenţii”, a conchis, vorbind despre nemulţumirile filialelor din Ardeal.
 
 

 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea 

Imagini din aceeasi galerie
  •  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea 
  •  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea 
  •  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea 
  •  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
  •  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările