Cum a blocat Ponta baronimea PSD sa pretindă preluarea partidului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta îi blochează domnului Dragnea, şi celor ca el, tocmai eventuale pretenţii pe care le aveau, pentru a prelua controlul asupra partidului

Decizia lui Victor Ponta de a se suspenda din funcţia de preşedinte al PSD a luat pe mulţi prin surprindere, dar parcă pe nimeni mai mult decât pe Liviu Dragnea, cel care de câteva zile tot băga băţul prin gardul PSD. De altfel, nemulţumirea acestuia a ieşit la iveală chiar luni dimineaţa, când domnul Dragnea a contestat interimatul Rovanei Plumb, deşi acesta este prevăzut în Statut.

Prin decizia anunţată duminică, Victor Ponta îi blochează domnului Dragnea, şi celor ca el, tocmai eventuale pretenţii pe care le aveau, pentru a prelua controlul asupra partidului. Cum face asta? Susţinând ca interimar un om care, până una alta, nu are probleme de imagine şi dând semnalul că cei care au, trebuie să şi le asume.

Victor Ponta spune că aşteaptă rezolvarea situaţiei sale juridice, până la revenirea în funcţie. Domnul Dragnea are în schimb o condamnare, fie şi în primă instanţă, care îi taie din start avântul după gestul lui Victor Ponta.

Şi mai este ceva extrem de important – domnului Ponta nu îi mai poate reproşa nimeni din partid ceva la acest moment. Victor Ponta şi-a asumat un pas temporar înapoi, paşi pe care alţi lideri din PSD, precum Adrian Năstase chiar, l-au făcut la presiunile imense ale colegilor.

Da, sigur, probabil unii din PSD nu se simt la acest moment liniştiţi, pentru că ar putea fi forţaţi să facă gesturi similare şi nu au nici popularitatea, nici puterea de revenire, nici inteligenţa politică a lui Ponta. Şi cred că aici este cheia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite