Cum a reuşit PSD să-şi sape singur groapa? Cu perseverenţă şi determinare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când puterea cade pe umerii unuia nepregătit filosofic pentru ea, îi ia minţile. Aceasta este, în esenţă, explicaţia comportamentelor actualilor conducători de la noi. Interesant de văzut care sunt gafele şi prostiile care vor duce PSD la pierzanie. Mai rară situaţia în care un partid îşi anulează simpatiile alegătorilor prin acte şi acţiuni dincolo de limita raţionalului. Are consilieri nepricepuţi, nu ascultă de ei, nu se ştie.

Dar cascada de prostii şi alunecări în rizibil nu poate rămână fără urmări. Iar urmările deja se văd: 25% în mai multe sondaje şi încă nu şi-a atins limita de jos.

Cetăţenii percep lupta cu justiţia prin eliberarea criminalilor

Pe toată teoria cu statul paralel şi abuzurile justiţiei, cetăţenii obişnuiţi nu dau doi bani. 99% din populaţie este formată din oameni cinstiţi, care nu au de-a face cu legea penală. Şi atunci, de ce i-ar interesa lupta politicienilor cu justiţia, menită să-şi salveze pielea pentru că au furat şi abuzat de puterea obţinută de la cetăţeni?

Represiunea din 10 august

De atunci s-a accentuat prăbuşirea PSD. Cetăţenii au perceput corect ce s-a întâmplat. Pentru câteva sute de huligani, care puteau fi anihilaţi fără probleme de cei 1200 de jandarmi echipaţi până în dinţi, au fost bătuţi, gazaţi, alergaţi 100.000 de cetăţeni paşnici, care nu aveau vreo vină, alta decât aceea că-şi manifestau civilizat şi liniştiţi nemulţumirile, conform art. 39 din Constituţie. Ei bine, organizatorii represiunii, cu scopul de a speria populaţia şi a o face să nu mai vină la proteste, plătesc acum cu vârf şi îndesat. După şase luni de la represiunea care a făcut înconjurul lumii, nu o uită nimeni.

Recursul compensatoriu

A fost promovat de guvernul Grindeanu şi votat în parlament doar de majoritatea PSD-ALDE. Consecinţele se văd. Mii de criminali, violatori, traficanţi de droguri sau de carne vie, proxeneţi au ieşit pe străzi şi repetă faptele pentru care au intrat în puşcărie. Crima de la Mediaş este vie şi va rămâne aşa în memoria colectivă. Vor urma, probabil, şi altele. De fiecare dată oprobiul se va îndrepta spre cei care au aprobat recursul compensatoriu. Nicolicea şi Ştefănescu au simţit pe propria piele reacţia populaţiei. Au fost înjuraţi şi scuipaţi pe stradă la Drobeta-Turnu Severin.

Miniştri analfabeţi şi incompetenţi, în frunte cu premierul Dăncilă

Cum vor Dragnea, Tăriceanu şi actuala putere să fie respectaţi şi apreciaţi când nu trece zi de la Dumnezeu fără ca „perlele” lingvistice, gramaticale, venind de la miniştri si premier, să facă deliciul presei şi al oamenilor educaţi. Să te bazezi doar pe cei care nu pricep aceste „perle” e riscant. Şi asta se întâmplă pentru că Dragnea nu găseşte miniştri în acelaşi timp competenţi şi obedienţi. Pentru că, pur şi simplu, nu există astfel de miniştri.

În loja oficială de la Ateneu au fost aduşi foşti puşcăriaşi şi rudele premierului

Cum crede actuala putere ca a fost percepută prezenţa în loja oficială a unor foşti puşcăriaşi, Adrian Năstase şi Adrian Severin? Dar a fiului şi norei premierului? După aşa o gafă monumentală, care a ţinut afişul presei câteva zile, ce părere şi-or fi făcut cetăţenii? Ceauşescu este prezent în mintea actualilor conducători, că locul lui Nicu Ceauşescu a fost luat de fiul premierului.

Relaţia cu preşedintele Iohannis

Iată ce declară Liviu Dragnea, referitor la prezenţa şefului statului la şedinţa de guvern: „Eu nu-l primeam în curte. Pur şi simplu“. „Fiecare om are încă dreptul să se facă de râs cât doreşte“. „Ce face Iohannis la Guvern? Merge cu ciocanul, cu bâta, le smulge microfonul, vrea să-i fure scaunul Vioricăi Dăncilă. Cum poate bloca cineva, cu scaun la cap, actele Guvernului?“

Atât a înţeles Dragnea din rolul şi atribuţiile şefului statului. Doar pentru că preşedinţia nu e la PSD. De ce spune Constituţia referitor la şeful statului Dragnea n-a auzit. Atunci să nu se mai mire că e tratat cum e tratat de către preşedintele Iohannis. Ceva tot este sigur: preşedintele nu mai poate fi suspendat fără ca România să fie aruncată în haos.

PSD nu este în stare să elaboreze bugetul pe 2019

Pentru că nu sunt suficienţi bani să acopere cheltuielile. Şi pentru că au crescut costurile împrumuturilor. Creditori interni şi externi nu mai sunt dispuşi să-şi rişte banii într-o ţară condusă economic de „specialistul” Vâlcov. Exact „filmul” din 2010 sau din Grecia. Ce va face PSD în 2019, pentru a plăti pensii şi salarii? Nu se ştie, iar cetăţenii încep să resimtă nesiguranţa. Cursul leu/euro a explodat, iar OUG „lăcomia”, destinată multinaţionalelor, afectează deja bănci şi mari întreprinderi româneşti, fiind aspru criticată de către specialişti şi de către BNR. Grevele se tin lanţ, urmează muncitorii de la CFR. Şi toate acestea pentru că PSD merge pe mâna lui Vâlcov, un mare „specialist” care nici să fure nu ştie. În acelaşi timp, facturile la gaze şi energie, preţurile la unele alimente tot cresc, iar explozia cursului leu/euro va antrena scumpiri în lanţ la mai toate produsele şi serviciile.

PSD a creat o castă a profitorilor de pensii şi salarii „nesimţite”

Precum odinioară Ceauşescu, PSD îşi răsplăteşte clientela politică, formată din parlamentari, primari, sefi de instituţii şi companii, cu pensii şi salarii uriaşe, comparativ cu ceilalţi salariaţi şi pensionari. Mai mult, de la 1 ianuarie au fost crescute aceste pensii şi salarii nemuncite, iar pentru cei 5 milioane de pensionari creşterea se va produce din 2021, în cel mai bun caz o parte a creşterii de la 1 septembrie, dacă vor fi bani. Nici mărirea pensiei cu inflaţia, prevăzută în lege la 1 ianuarie, nu mai este acordată.

Candidatul la prezidenţiale

Este clar că susţinerea ALDE pentru actuala coaliţie va înceta când Tăriceanu se va fi convins că PSD nu-I va accepta drept candidatul coaliţiei la prezidenţiale. Ce se va întâmpla dacă ALDE va pleca din coaliţie, nu este greu de anticipat. Dragnea şi PSD vor pleca lăsând pe alţii să plătească pensiile şi salariile bugetare. Dar nu au de unde, se vor sinucide politic, iar Dragnea se va întoarce pe cai mari la alegerile din 2020. Cum a făcut cu guvernul Cioloş.

PSD a ajuns oaia neagră a Europei

Nici socialiştii europeni nu mai vor să audă de PSD. Raportul MCV, rezoluţia PE, Comisia de la Veneţia, seful ALDE Europa, alţi oficiali ai UE au criticat cu vehemenţă tendinţa actualei coaliţii de a încăleca justiţia. Dragnea nu mai este primit în cancelariile ţărilor UE, a devenit persona non grata. Liderii politici ai ţărilor partenere evita să vină în Romania lui Dragnea-PSD.

PSD s-a decis să pună pumnul în gura presei

Avem exemplul concret cand politrucii servitori ai PSD de la CNA, au sancţionat postul Realitatea tv pentru modul în care a relatat evenimentele din 10 august. Evenimente urmărite în intrega lume şi prezentate de zeci de posturi tv şi instituţii media. De ce doar Realitatea tv a greşit în prezentarea evenimentelor din 10 august? Nimeni nu ştie să explice. Explicaţia este alta. PSD a început să anihileze instituţiile media care-i sunt nefavorabile, uitând ca libertatea presei este pilonul esenţial al oricărei democraţii.

Ponta rupe din PSD

Victor Ponta abia ce a anunţat că la începutul sesiunii parlamentare mai mulţi parlamentari îşi vor anunţa plecarea din PSD şi trecerea la partidul său. Ştim că este în negocieri avansate cu zeci de parlamentari PSD, care nu-şi mai văd asigurată realegerea în parlament într-un PSD cotat la 15-20% în momentul alegerilor parlamentare. Trecerea Corinei Creţu de la PSD la Ponta este o dovadă în plus că aşa se va întâmpla. Iar alegerile din 26 mai vor fi un prim semnal că PSD s-a prăbuşit în opţiunile electoratului. Fără majoritate parlamentară, ce va face Dragnea? Îi va lăsa pe alţii să-şi frângă gâtul, neavând de unde plăti pensiile şi salariile bugetare.

Concluzie

Nimeni nu are ceva cu creşterea salariilor şi pensiilor, dacă această creştere are un suport sigur în economia reală. Adică, rezultând din productivitate şi PIB-ul/locuitor. Fără acest suport, este sinucidere economică să creşti pensii şi salarii, doar după visele exotice ale lui Darius Vâlcov. Tragedia este alta. Când PSD-ALDE vor fugi de la guvernare, cine va accepta să se sinucidă politic, să ia înapoi ce-a dat guvernarea PSD-ALDE? După anul 2010, cred că nimeni nu va fi dispus să repete scenariul.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite