Cum arată România şi clasa ei politică la data de 7 iulie 2017

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Indiferent dacă dl. Liviu Dragnea, încă preşedintele PSD, partid aflat încă la guvernare, şi încă preşedintele Camerei Deputaţilor a ordonat sau nu direct, fără intermediari, celor de la ANAF să descindă în redacţia Rise Project, ceea ce s-a petrecut ieri în România este îngrijorător de-a dreptul.

Rise Project este supus unui control inopinat după ce a făcut dezvăluiri despre afacerile braziliene ale individului Dragnea Liviu tocmai în ziua în care se pregătea să dea publicităţii un document incendiar referitor la scandaloasele afaceri şi la nenumăratele matrapazlâcuri ale aceluiaşi ins care îşi închipuie că alegerile din 11 decembrie l-ar fi făcut stăpânul României.

În urma rezultatelor catastrofale pentru calitatea democraţiei şi autenticitatea democraţiei din România, ţara a ajuns să fie condusă de un guvern compus din oameni cu studii aproximative. Din agramaţi, din furi, din posesori frauduloşi de doctorate, din indivizi care au dificultăţi să îşi arate lumii teza pe baza căreia au devenit doctori în ştiinţe. Componenţa guvernului Tudose poate fi oricând asemănată cu cea a celor conduse în perioada comunistă de Manea Mănescu, Ilie Verdeţ sau Constantin Dăscălescu.

În schimb, marea majoritate a acestor indivizi care din minusculi activişti PSD au devenit peste noapte „excelenţe”, posedă averi nemăsurate, a căror dobândire este greu de explicat prin muncă cinstită.

Adunătura aceasta de submediocri care compun guvernul României, de maşini cu cheiţă care în şedinţele de Cabinet ştiu să rostească fără greşeală doar formula Domnule prim-ministru, pentru ca mai apoi să comită infracţiuni lingvistice în cascadă (numai în cele câteva secvenţe difuzate de Televiziuni de la sedinţa de guvern de ieri am auzit-o pe poliţista Carmen Dan pronunţând şaptisprezece, iar pe şeful şcolilor zicând clasa întâia, semidoctul Liviu Pop continuându-şi penibil recitalul seara, la Digi 24) face parte, în marea ei majoritate, şi din Parlamentul României.

Un loc în care, printre altele, ei şi colegii lor din coaliţia PSD-ALDE au votat o lege care transformă DGPI într-o instituţie ocultă, menită să facă fără limite poliţie politică. Se zice că legea care pune respectivul serviciu secret al Ministerului de Interne în totalitate la picioarele ministrului (avizele privind numirea şefului organizaţiei care până mai ieri trebuiau date de CSAT şi de premier au fost eliminate) ar fi fost creată de una dintre cele mai toxice prezenţe din politica românească. Un ins devenit senator pe care îl cheamă Şerban Nicolae.

Iată însă că respectivul DGPI este în aceste zile parte în scandalul ce îl are drept principal protagonist pe numitul Dragnea Liviu. În rolurile secundare evoluând numiţii Tăriceanu- Popescu Anton Calin şi Dan Carmen.

Inamicul public nr. 1, Rise Project, susţine că ar fi intrat în posesia unui document clasificat întocmit în urmă cu ceva vreme de sus-menţionatul DGPI Document care dezvăluie o parte din modul cum s-a îmbogăţit numitul Dragnea Liviu, cum a pus mâna acesta pe imensa companie Tel Drum, cum s-a cunoscut şi a derulat afaceri cam neortodoxe cu numiţii Tăriceanu Călin şi Dan Carmen. 

În plus, Rise Project a mai lansat pe piaţă o serie de informaţii legate de matrapazlâcurile comise în Brazilia de individul care încă mai este preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Acesta a gândit cu voce tare şi s-a întrebat, insinuant, care sunt sursele de finanţare ale respectivului organism de presă. Carevasăzică, a bătut şaua ca să priceapă iapa. Iar iapa, în persoana d-lui Fl. Tunaru, fostul trezorier al PSD, azi preşedintele ANAF, a priceput. A ordonat o descindere la Rise Project, aşa cum se făceau în anii în care prim-ministru era Adrian Năstase. Asta în loc să ordone o verificare a surselor de provenienţă ale imenselor bogăţii ale numitului Dragnea Liviu.

DGPI a avut nevoie de ore bune ca să se dezmeticească. Doar către miezul nopţii a dat un comunicat din care rezultă că nu are nimic, nici în clin, nici în mânecă cu documentul urcat joi seara pe site-ul Rise Project. Document referitor la preluarea de către numitul Dragnea Liviu a companiei Tel Drum şi la legăturile primejdioase dintre respectivul şi numiţii Tăriceanu Călin şi Dan Carmen.

Dacă DGPI a reacţionat cu întârziere, şefii pretinsei Opoziţii din România nu au reacţionat defel. Încă. S-au mulţumit să tacă şi chitaristul Orban, cel cu maimuţa pe spate, şi gureşul Băsescu, şi cine mai conduce la această oră USR. Despre UDMR numai de bine. Ea îşi vede liniştită în exclusivitate de propriile ei afaceri.

Nimeni nu vorbeşte despre necesitatea creării unei Comisii de anchetă a Parlamentului României. Parlamentarul Pleşoianu nu se revoltă, nu ne anunţă că s-ar pregăti să protesteze. Să-şi ia scăunelul şi sticluţa de apă şi să ceară limpezirea urgentă a afacerii. Parlamentul se află în vacanţă, iar parlamentarii se gândesc cum să îşi savureze mai bine indemnizaţiile şi sumele forfetare mărite de ministresa Olguţa din Craiova.

Aşa arată România şi clasa ei politică la data de 7 iulie 2017. Cum ar fi arătat oare dacă România nu era în iulie 2017 ţară UE şi ţară NATO?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite