Cum arată noua strategie a PSD: fanfare şi tarafuri pentru ca Liviu Dragnea să nu audă huiduielile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a ţinut un discurs în faţa membrilor de partid din Iaşi, în timp ce afară o fanfară se ocupa de acoperirea scandărilor făcute de manifestanţii anti-Dragnea. FOTO Colaj Adevărul
Liviu Dragnea a ţinut un discurs în faţa membrilor de partid din Iaşi, în timp ce afară o fanfară se ocupa de acoperirea scandărilor făcute de manifestanţii anti-Dragnea. FOTO Colaj Adevărul

Liviu Dragnea a fost primit în Moldova cu proteste anti-PSD şi ironii. Pentru a distrage atenţia de la manifestaţiile anti-Dragnea, PSD-iştii au adus la evenimente o fanfară sau un taraf, iar când nu s-a putut, au dat muzica la difuzoare cât de tare au putut.

GALERIE FOTO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, alături de premierul Viorica Dăncilă, mai mulţi miniştri şi o parte dintre candidaţii la europarlamentare au mers în judeţele din Moldova pentru a participa la alegerile interne din aceste filiale, la mitinguri şi pentru a vorbi despre euroalegerile din 26 mai. Social-democraţii au fost primiţi cu ostilitate în mai multe judeţe din această regiune, ceea ce i-a făcut pe organizatorii din filialele locale să fie cât mai inventivi în ceea ce priveşte forma prin care să mascheze cât mai bine faptul că Liviu Dragnea e primit cu huiduieli.

Ultimul exemplu e Iaşiul, acolo unde organizaţia locală a adus o fanfară care să cânte pentru a  acoperi un protest. Acesta se desfăşura în apropierea Teatrului Luceafărul, unde se întâlnea Dragnea cu membrii de partid pentru alegerea noului şef al PSD Iaşi, adică pentru revalidarea lui Maricel Popa, actual preşedinte al filialei şi singurul candidat, precum şi pentru prezentarea ofertei electorale a PSD pentru alegerile europarlamentare.

Iniţial, aceştia cântau doar lângă instituţie. Ulterior, pentru a se auzi cât mai puţin scandările anti-Dragnea şi cele împotriva PSD, fanfara a fost trimisă pentru câteva minute chiar în faţa protestatarilor, unde au cântat suficient de tare pentru ca în teatrul în care se desfăşura întâlnirea social-democraţilor să se audă doar muzica instrumentelor.

PSD încearcă să acopere cu fanfara scandările protestatarilor de la Iaşi

Dragnea: Ei sunt ciuma roşie

La sfârşitul evenimentului de la Iaşi, Dragnea a mers şi s-a urcat direct  într-un microbuz, în timp ce protestatarii îl huiduiau. „Ei şi cei care îi trimit aici sunt ciuma roşie, pentru că ei l-au susţinut şi îl susţin în continuare pe Lazăr (n.r. – Augustin Lazăr, fost procuror general al României),  care a fost sprijinul torţionarilor şi care a i-a sprijinit pe adevăraţii şi cei mai răi comunişti în acele vremuri“, a fost replica lui Dragnea pentru protestatari.

Preşedintele PSD a fost primit cu răceală şi în judeţele Suceava şi Botoşani. Pentru a evita scandările împotriva lui Liviu Dragnea, în localitatea Dumbrăveni din Suceava organizatorii unui miting pro-PSD au adus un taraf pentru atmosferă şi pentru a domina acustic evenimentul. Însă social-democraţii nu au putut evita cel puţin două momente jenante în care a fost pus Liviu Dragnea. În primul rând, liderul PSD a primit un răspuns neaşteptat după ce pusese unei săli pline de membri de partid întrebarea „Ce am făcut noi?“. „Nimic!“, a fost răspunsul din sală care i-a derutat pe cei prezenţi. Liviu Dragnea i-a transmis persoanei din sală că „nimic“ e ea. Ulterior, cel care a îndrăznit să-l confrunte pe Dragnea a fost bruscat de mai mulţi membri PSD.

Preşedintele PSD,  sfidat la miting

Tot la Dumbrăveni, Liviu Dragnea a încercat să facă o baie de mulţime. În timp ce saluta şi strângea mâinile mai multor suceveni prezenţi la eveniment, un tânăr a refuzat să dea mâna cu Dragnea. „Nu dau mâna cu hoţii“, i-a transmis, după care a plecat.

Liviu Dragnea a fost întâmpinat cu huiduieli, vineri, la Botoşani, judeţul în care PSD a câştigat alegerile aproape de fiecare dată în ultimele trei decenii. Pentru a evita huiduielile şi injuriile, preşedintele PSD şi alţi membri de seamă din formaţiune  au intrat împreună pe intrarea laterală în Casa Sindicatelor, evitând grupul de protestatari aflat în faţa instituţiei.

„În democraţie, hoţii stau la puşcărie“, a fost mesajul transmis de cei care protestau în Botoşani. De altfel, în graba sa de a intra în Casa Sindicatelor din Botoşani, Liviu Dragnea a lăsat-o în urmă pe Viorica Dăncilă, care a rămas singură, fiind până la urmă „recuperată“ de Codrin Ştefănescu, seretarul general al formaţiunii.

Pentru îmbunarea celor din Moldova, Liviu Dragnea le-a promis celor de la Botoşani că Guvernul Dăncilă va da fiecărei familii câte 20.000 de lei pentru „îmbunătăţirea condiţiilor de locuire“, iar cei care ar vrea şi mai mulţi bani ar putea să se împrumute până la 40.000 de lei. Pe de altă parte, protestatarii din Botoşani nu s-au lăsat duşi nici de începerea ploii şi au stat până când a plecat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea avertizează că USR-PLUS va lăsa oamenii fără frigidere şi „aragaze“

Dragnea a declarat la Botoşani că dacă alianţa USR-PLUS va ajunge la guvernare, atunci românii vor rămâne fără case, frigidere şi „aragaze“. De altfel, ameninţarea că partidul lui  Dacian Cioloş şi cel al lui Dan Barna îi vor lăsa pe români fără proprietăţi a mai fost enunţată de liderul PSD, însă deposedarea de frigidere şi aragazuri e una noua.  „Vor să desfiinţeze dreptul la proprietate. Oamenii pot vota cu ei, e o ţară liberă. Dacă nu mai vreţi case, terenuri, maşini, frigidere, aragaze (n.r. - forma corectă la plural este aragazuri), e în regulă. Dar trebuie să votaţi în cunoştinţă de cauză. Ce au mai zis? Că vor să dea OUG să aresteze toţi pesediştii. Dom’le, este şi asta o opţiune. Se pare că fasciştii de dinainte încep să fie invidioşi, nici ăia nu au făcut-o aşa, pe faţă. Au mai zis, de asemenea, că nu sunt de acord cu programul de dezvoltare locală şi trebuie desfiinţat, au şi cerut public şi oficial în Parlament să se desfiinţeze acest program“, a spus Liviu Dragnea la Botoşani.

Replica lui Cioloş: „Începem cu Belina“

Fostul premier Dacian Cioloş, copreşedinte al Alianţei 2020 USR-PLUS, a fost liderul care i-a dat replica lui Dragnea, după acuzaţiile cu frigiderele. „Aceste alegeri se vor câştiga în Moldova, oricâte spaime cu dispariţia de frigidere şi aragaze încearcă Dragnea să arunce spre oameni. Pentru cineva care se teme atât de tare de răcoare, obsesia recentă a domnului Dragnea pentru frigidere este cel puţin ciudată“, a scris pe pagina sa de Facebook Dacian Cioloş.

De asemenea, fostul premier a subliniat că Alianţa 2020 USR-PLUS, dacă va ajunge la guvernare, va recupera de la Dragnea „proprietăţile furate de la stat“. „Apropo de proprietăţi, domnu’ Dragnea, vom recupera doar proprietăţile furate de la stat. Începem cu Belina, continuăm cu tot ce v-aţi luat pe semnătură prin Guvern din proprietatea publică şi aţi trecut pe firmele voastre“, a conchis Cioloş. 

Dragnea, întrebat despre cei care l-au huiduit: Ei şi cei care îi trimit aici sunt ciuma roşie pentru că ei l-au susţinut şi îl susţin în continuare pe Lazăr

Val de ironii după ce Dragnea a afirmat că USR-PLUS a pus gând rău frigiderelor şi aragazurilor: Nu s-a spus dacă ne iau şi fierul de călcat, că asta n-o mai tolerez

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite