Cum arată declaraţia de avere a lui Stelian Ion. Ministrul Justiţiei a pus la saltea încă 200.000 de lei, cu 70.000 de lei mai mult ca indemnizaţia de ales

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion.  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion.  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Demnitarii şi-au reactualizat declaraţiile de avere, printre aceştia fiind şi ministrul Justiţiei, Stelian Ion, politician la care principala schimbare este economisirea a încă 200.000 de lei, adică o sumă mai mare ca indemnizaţia de deputat.

În ultima zi în care puteau fi depuse declaraţiile de avere de către persoanele care lucrează la stat, declaraţia de avere şi cea de interese au fost depuse şi de ministrul Justiţiei, Stelian Ion. 

Din declaraţia de avere depusă pe 15 iunie 2021, aşadar cu precizarea veniturilor pe anul fiscal 2020, aflăm că Stelian Ion a obţinut ca deputat 133.500 de lei (lunar a încasat circa 11.000 lei, aceasta fiind netul). De asemenea, modificări substabţiale au avut loc în ceea ce priveşte conturile ministrului Justiţiei, acolo unde suma unuia dintre conturi a ajuns la 322.000 de lei, în timp ce la declaraţia de avere din 31 decembrie 2020 avea doar 120.000 de lei. 

Suma este cu aproape 70.000 mai mare faţă de indemnizaţia de deputat încasată în 2020. Însă o posibilă explicaţie este faptul că ministrul Justiţiei a pus la saltea şi din celelalte sume la care are dreptul un parlamentar, adică banii de cazare şi suma forfetară. Una din întrebările care rămân este cea referitoare la cheltuielile sale, adică de unde au fost făcute ele, din moment ce a reuşit să economisească această sumă. 

În afară de sumele menţionate, Stelian Ion are aceleaşi două maşini ca în 2020, precum şi acelaşi apartament, adică o cotă de 50%, împărţit cu fosta soţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite