Cum arată aritmetica parlamentară înainte de moţiunea împotriva Guvernului Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă se bazează în continuare pe o majoritate parlamentară. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Viorica Dăncilă se bazează în continuare pe o majoritate parlamentară. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Opoziţia a mai câştigat în ultimele zile trei parlamentari, dar partidele anti-PSD tot mai trebuie să atragă în tabăra lor în jur 20 de aleşi. Negocierile vor fi purtate până în ultimul moment, formaţiunea condusă de Victor Ponta fiind cea mai activă în ceea ce priveşte „racolarea“ de noi aleşi.

În ultima săptămână, formaţiunea condusă de Victor Ponta, PRO România, a mai atras în rândurile sale trei aleşi de la Camera Deputaţilor. În urma acestor mişcări politice, coaliţia PSD-ALDE a rămas cu 235 de deputaţi şi senatori. Mai precis, Guvernul Dăncilă  are încă majoritatea parlamentară, din moment ce jumătate plus unul dintre aleşi înseamnă 233 de aleşi. Aşadar, social-democraţii au trei parlamentari peste numărul minim necesar. 

Calculele politice se pot schimba de la zi la zi, din moment ce sunt duse negocieri atât cu aleşi ai PSD, cât şi cu ai ALDE. „Suntem în discuţii cu 10-15 parlamentari şi de la Camera Deputaţilor şi de la Senat. Rămâne să vedem dacă trecerea lor în Pro România se va produce în următoarele zile. Cred că este datoria în egală măsură sau poate mai mult datoria PNL şi USR, ca iniţiatori ai moţiunii, să facă acelaşi lucru, adică să încerce să convingă parlamentari din PSD şi din ALDE să se alăture acestui demers“, a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu, membru al PRO România. 

Ţuţuianu a încercat să-i impulsioneze şi pe cei din PNL să insiste partea de atragere de parlamentari, lucru la care nu au stat prea bine până în acest moment, singurele veniri din ultimele luni fiind un fost USR-iST şi un fost deputat PSD.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite