Cum a ajuns poporul să uite de Partidul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Susţinători ai PP-DD, la discursul ţinut de Dan Diaconescu la Timişoara, în octombrie 2011 FOTO Mediafax
Susţinători ai PP-DD, la discursul ţinut de Dan Diaconescu la Timişoara, în octombrie 2011 FOTO Mediafax

DECLIN Partidul Poporului, înfiinţat de Dan Diaconescu, a pierdut mult din încrederea electoratului după ce postul OTV, principalul canal mediatic al partidului, a dispărut din grila de programe şi mai mulţi parlamentari au dezertat.

Epoca de aur a partidului condus din garsonieră s-a stins, odată cu închiderea televiziunii OTV. Odată cu Dan Diaconescu, PPDD a intrat într-un con de umbră care se resimte în simpatia electoratului. Un studiu recent INSCOP realizat pentru „Adevărul“ arată că PPDD scade tot mai mult în sondaje, ajungând în iulie la 7,4% intenţie de vot pentru europarlamentare (9% în martie, 8,2% în aprilie, respectiv 8,1% în mai-iunie). Mai mult, un sondaj CSCI arată că partidul patronat de Dan Diaconescu ar fi votat de numai 4% din populaţie la alegerile pentru Parlamentul European din primăvara anului viitor. În ciuda acestor cifre deloc încurajatoare, conducerea PPDD îşi păstrează optimismul în continuare. 

Liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu, susţine că din sediul partidului de pe Bld. Preciziei, într-o clădire care găzduieşte şi defunctul OTV, PPDD duce în spate rapoarte grele şi evaluări amănunţite chiar şi în timpul vacanţei. „Perioada verii a fost extrem de prolifică, am avut cea mai intensă activitate, au fost evaluate circa 15 organizaţii judeţene, au avut loc şedinţe de evaluare unde s-au prezentat rapoarte de activitate“, a declarat Fenechiu, pentru „Adevărul“. Chiar dacă membrii PPDD se întrunesc săptămânal pentru a pune ţara la cale, Daniel Fenechiu recunoaşte că handicapul partidului este comunicarea slabă din ultima perioadă. „Consiliul Naţional este structura cea mai largă formată din deputaţi, senatori, primari, viceprimari, consilieri, preşedinţi de organizaţii, analizează activitatea partidului, aprobă master-planurile viitoare, se fac completări de funcţii. Credeaţi că ne întâlnim conspirativ, doar noaptea? “, a continuat Fenechiu. 

 „Eu vara nu dorm“

Tudor Ciuhodaru, proaspăt purtător de cuvânt al partidului lui Dan Diaconescu, ignoră realitatea şi ţinteşte obţinerea unui procent de 20% la europarlamentare, obiectiv la care lucrează zi şi noapte. „Conducerea partidului îşi construieşte strategia pentru alegerile europarlamentare şi a lucrat la un proiect de interzicere a exploatării gazelor de şist care să fie introdus chiar  în Parlamentul European. Obiectivul pentru europarlamentare este de 20%“, a afirmat Ciuhodaru, pentru Adevărul. Deputatul PPDD admite că partidul a avut de suferit în urma dispariţiei lui Dan Diaconescu de pe micul ecran, dar, în opinia sa, situţia este sub control. „Pe fondul nemulţumirilor populaţiei, lucrurile sunt pe un trend ascendent. Cu Dan Diaconescu se comunică. Există atât de multe mijloace“, a mai completat Ciuhodaru. 

„Cu nişte no name-uri, acest partid va fi terminat“

Dan Diaconescu

Pe lângă discursul public slab al partidului lui Dan Diaconescu, sociologul Alfred Bulai mai atrage atenţia şi asupra notorietăţii şi imaginii membrilor PPDD. 

„Ei au repetat istoria PRM-ului din 2000 şi care s-a prăbuşit. Ei sunt într-o zonă descendentă, discursul este slab şi partidul nu are lideri. PPDD are doar un lider şi atât, care nu are figură de conducător şi care nu este prea comercial. Dacă nu-şi va construi imaginea, dacă nu face pe realizatorul, fără suport media nu va fi o figură extraordinară. Dan Diaconescu a dispărut cu televiziunea lui. Anul viitor sunt două evenimente care poate să desfiinţeze acest partid. Dacă va avea nişte no name-uri, acest partid va fi terminat“, a opinat Alfred Bulai, pentru „Adevărul“. 

Decimat de plecări

După prima sesiune parlamentară, partidul lui Dan Diaconescu a fost cel mai afectat de plecări.  PPDD a pierdut nu mai puţin de 16 deputaţi şi doi senatori, numărul parlamentarilor acestui partid scăzând de la 68 la 50. Cele mai importante pierderi pe care le-a avut PPDD au fost chiar două dintre vârfurile partidului, liderii grupurilor parlamentare, deputatul Radu Popa, acum independent, şi senatorul Tudor Barbu, trecut recent la PC. Liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu, a admis că părăsirea lui Tudor Barbu a generat dispute în interiorul formaţiunii. „Plecarea senatorului Tudor Barbu din partid si din Grupul Parlamentar PP-DD din Senat si , mai ales , inregimentarea acestuia in Partidul Conservator a iscat , atât in spaţiul public , cât si in rândul membrilor si simpatizantilor nostri , o vie disputa.O disputa , puternic alimentata din exteriorul partidului in special de dusmanii si detractorii PP-DD-ului si ai lui Dan Diaconescu“, a afirmat Fenechiu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite