Cum a ajuns Memorialul Victimelor Holocaustului platou de filmare pentru formaţii muzicale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şatra B.E.N.Z. la Memorialul Victimelor Holocaustului. FOTO Captură Youtube
Şatra B.E.N.Z. la Memorialul Victimelor Holocaustului. FOTO Captură Youtube

Memorialul Victimelor Holocaustului, aflat în centrul Capitalei, a fost folosit ca decor în mai multe videoclipuri muzicale. Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel“ care administrează memorialul, a declarat pentru „Adevărul“ că artiştii nu au avut acordul instituţiei pentru a filma, iar de vină sunt paznicii monumentului.

Pe 23 august, de Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, deputatul PSD Petre Florin Manole arăta că o trupă muzicală, „Satra B.E.N.Z.“, a filmat un videoclip în interiorul Memorialului victimelor Holocaustului. În următoarele zile, au mai apărut pe internet şi alte exemple, de vedete care fie au ales să filmeze un videooclip, fie au avut sesiuni foto la acest monument.  

Redăm pe scurt principalele trupe şi vedete care au mers să filmeze sau să se fotografieze la memorial. În primul rând, există cazul Satra B.E.N.Z. Această trupă de trap din România a filmat un videoclip al unei piese în care sunt folosite injurii, toleranţa faţă de diferite etnii lipseşte şi se vorbeşte de iubirea faţă de Maria (n.r.- cuvânt folosit în argou pentru marijuana), indicându-se vizual gestul fumatului.

Un al doilea videoclip unde sunt filmate secvenţe Memorialul Holocaustului este „King Kong“ al lui The Watcher.

Ipostaze sexy la memorial

Nu în ultimul rând, cântăreaţa Xonia, în vârstă de 28 de ani, a stârnit revoltă în mediul online cu un pictorial în care apare în ipostaze sexy la Memorialul Victimelor Holocaustului din România.

xonia memorialul holocaustului foto instagram/arhiva personala

În videoclipurile care circulă pe net, precum şi în sesiunea foto a artistei menţionate,  apare sala centrală a memorialului, unde sunt montate plăci de tablă ruginită în care sunt scrise numele victimelor Holocaustului.

„Toţi filmează acoilo pentru că le place cu cade lumina. Însă lumina e specială acolo pentru că proiectul gândit de architect era dedicate un Memorial, nu videoclipurilor“, a spus deputatul PSD Petre Florin Manole, cel care atras atenţia asupra faptului că memorialul a ajuns să fie folosit pentru videoclipuri.

 Poziţia Institutului „Elie Wiesel“

 „Adevărul“ l-a contactat pe Alexandru Florian, directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului „Ellie Wiesel“, adică instituţia care administrează memorialul, pentru a afla cum de s-a ajuns la această situaţie şi dacă a existat un acord între părţi.

 „Pentru a face fotografii sau filmări profesioniste trebuie să existe un acord din partea conducerii Institutului. Toate videoclupurile care circulă ziele acestea pe internt au fost făcute fără acordul Institutului, n-am avut cunoştinţă de ele. Memorialul este păzit 24 de ore din 24, dar paznicii nu şi-au făcut bine treaba. De la 1 iulie am schimbat firma de pază“, a precizat Florian.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite