Cum au ajuns câţiva români să construiască o bibliotecă în Bangladesh. „Biblioteca va avea dublu rol: de educare, dar şi de adăpost“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Graţian Mihăilescu, Mihai Lupu şi Ştefana Ionescu Darzeu sunt trei prieteni care au un proiect comun: strâng bani pentru a construi biblioteci, în România, dar şi în ţări îndepărtate din Asia, cum ar fi Bangladesh sau Nepal. Cei trei ONG-işti au vorbit, luni, la Adevărul Live, despre modul intenţionează să termine proiectul bibliotecii din Bangladesh, dar şi despre noile lor provocări.

Principalele declaraţii ale celor trei invitaţi la Adevărul Live:

Graţian Mihăilescu:: Am început un program de studiu prin 2010 şi am ajuns să fiu coleg cu un un băiat din Bangladesh. El mi-a spus: „Eu m-am născut pe lumea asta pentru a face. Vreau să construiesc o bibliotecă în satul natal“.

Am păstrat legătura cu el şi concomitent am început campania de fund raising. Câte cinci, zece, 20 de euro. Fiecare, după cât a avut, pentru a ajuta o ţară în care analfabetismul e de peste 50%

Mihai Lupu: Graţian mi-a trimis un mesaj şi mi-a spus că a văzut că fac un proiect în Nepal. Mi-a spus de proiectul său din Bangladesh şi să punem energiile împreună pentru astfel de proiecte. Pentru noi miza este să finalizeze biblioteca şi să fie un avanpost pentru începerea de noi centre de educaţie

Ştefana Ionescu Darzeu: Mă cunosc cu Mihai de câţiva ani printr-o persoană comună. Asociaţia din care fac parte se ocupă cu ajutorarea persoanelor defavorizate. Deocamdata, activăm doar în zonă, nu şi în străinătate.

Graţian Mihăilescu: Evenimentul va avea loc la Journey Pub începânnd cu 19.000. Va fi o proiecţie de film. Parteneri o să fie cei de la TIFF. Va fi un film care a fost propus pentru cel mai bun film străin la Oscar. Mai avem nevoie de 3.703 euro. Ideea este că acea bibliotecă va avea dublu rol: rol de educare, dar şi rol de adăpost. 

Mihai Lupu: Omul din Nepal este în stadiu avansat de a înregistra biblioteca. Adica, va primi şi ceva bani de la stat. Însă, avem de a face acolo cu un Guvern corupt. Trebuie să dea bani autorităţilor, să dea şpăgi. El nu vrea aşa, vrea să reuşească asemenenea lucruri. Este un om admirabil. Poate vom mai avea şansa să intrăm să vorbim şi cu el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite