Culisele CEx-ului cu scandal de la PSD. Ce i-a cerut Oprişan lui Dragnea şi ce grupare contestatară se conturează în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima şedinţă a conducerii PSD a fost una cu scântei, după ce Liviu Dragnea a vrut de la bun început să-şi impună favoriţii la Dezvoltare şi Transporturi, acesta nefiind de acord cu o soluţie pentru ca în Guvern să-i fie găsit un loc şi Liei Olguţa-Vasilescu, au precizat surse politice pentru „Adevărul“. De asemenea, în interiorul formaţiunii pare să se contureze o nouă grupare anti-Dragnea.

Disputa din interiorul PSD a început după ce Marian Oprişan, vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al CJ Vrancea, i-a spus lui Liviu Dragnea că nu a făcut tot ce putea pentru a reuşi să impună numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. În condiţiile în care Klaus Iohannis s-a opus de mai multe ori numirii sale individuale, Oprişan a venit cu ideea restructurării Guvernului şi prinderii Olguţei Vasilescu în noua echipă, pe care şeful statului ori o respinge în bloc, ori o acceptă, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.  Ideea lui Oprişan nu a primit sprijinul lui Liviu Dragnaea şi al apropiaţilor lui. 

„Oprişan l-ar mai fi acuzat pe Dragnea că a plătit articole în presă împotriva Olguţăi Vasilescu, pentru a-i submina şansele de a fi numită la Transporturi, însă liderul PSD ar fi negat vehement. Cei doi ar fi tăcut în timpul schimbului de replici între Dragnea şi Oprişan“, susţin, pe de altă parte, cei de la G4Media, citând surse din conducerea PSD. De altfel, surse politice din partid susţin că Olguţa Vasilescu ar fi bătut palma cu Dragnea pentru a-l pune pe Claudiu Manda, viitorul soţ, pe un loc eligibil la europarlamentare, Manda fiind deja votat ca propunerea PSD Dolj pentru Parlamentul European.

De asemenea, liderul PSD Vrancea s-a declarat nemulţumit de faptul că Dragnea şi echipa lui l-au pus pe Răzvan Cuc să se înscrie la PSD Neamţ pentru a avea susţinerea unei organziaţii pentru Ministerul Transporturilor. Cuc, iniţial membru al PSD Giurgiu, a plecat deoarece era în conflict cu Niculae Bădălău, lider al acestei organizaţii. 

De altfel, surse politice din partid susţin că din nou se conturează o grupare anti-Dragnea, în aceasta fiind Oprişan, Paul Stănescu, Niculae Bădălău, şi Dumitru Buzatu, lideri care cer mai multă democraţie în partid, în condiţiile în care Liviu Dragnea ia deciziile cu un număr restrâns de oameni, majoritatea nefiinf din nucleul dur al formaţiunii. „Nu se poate să conducă partidul cu Arsene şi Tănase”, le-ar fi spus Oprişan membrilor CEX, potrivit G4Media. Mai mult, Marian Oprişan i-a reproşat că se comportă ca şi cum ar fi „stăpânul partidului“. „Eu sunt acelaşi Marian Oprişan. Adevărul e că Liviu Dragnea, de când a ajuns la Bucureşti, s-a metamorfozat, în preşedintele cu anumite valenţe... Mai face din când în când pe stăpânul partidului”, a declarat Oprişan şi în faţa jurnaliştilor. 

Nu în ultimul rând, Oprişan a cerut organizarea unui congres în octombrie, amintindu-i lui Dragnea că îi va expira mandatul de preşedinte în toamnă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite