Culisele alegerii lui Cristian Buşoi ca număr doi în PNL. Dispută Gorghiu-Turcan. Marian Petrache, acuzat că susţine „cooperativa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi FOTO Cosmin Iftode

Alegerea lui Cristian Buşoi în funcţia de secretar general interimar al PNL în detrimentul lui Iulian Dumitrescu a reaprins disputele în partid. Surse din PNL au relatat pentru „Adevărul“ că Alina Gorghiu i-a acuzat pe Cristian Buşoi şi pe Marian Petrache că nu fac pasul în spate şi că întreţin „cooperativa“. De asemenea, Gorghiu s-a răfuit şi cu actulul lider interimar al PNL, Raluca Turcan.

Membrii Biroului Politic Naţional l-au ales, luni, pe Cristian Buşoi (preşedintele PNL Bucureşti) în funcţia de secretar general interimar al partidului, post rămas vacant în urma demisiei lui Marian Petrache. Rezultatul a fost surprinzător, în condiţiile în care favorit era Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova.

La şedinţă, fostul lider liberal Alina Gorghiu i-a luat la ţintă pe Marian Petrache şi pe Cristian Buşoi. „Alina Gorghiu a spus aşa: «eu şi Ilie Bolojan ne-am retars din fruntea partidului după alegerile parlamentare, dar văd că unii care au fost vinovaţi în aceeaşi măsură ca şi noi sunt acum la prezidiu»“, au povestit pentru „Adevărul“ surse participante la şedinţa PNL.

Marian Petrache, care a demsionat din funcţia de secretar general interimar forţat de problemele penale, l-a susţinut, împreună cu Teodor Atanasiu şi Mihai Voicu, pe liderul PNL Bucureşti Cristian Buşoi pentru a doua funcţie în ierarhia partidului. De cealaltă parte, Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, una dintre organizaţiile cele mai performante la alegerile parlamentare, a fost susţinut de tabăra Alina Gorghiu- Ilie Bolojan.

Potrivit surselor citate, Marian Petrache, din postura de secretar general demisionar, i-a convocat pe liderii vechiului PNL într-o şedinţă fulger pentru luni dimineaţă, deşi, după multiplele discuţii din weekend, conducerea marelui PNL stabilise ca alegerile pentru funcţia de secretar general interimar să aibă loc în data de 4 martie.

„Ştiu că nu vă place termenul cooperativă, dar despre asta e vorba acum“, a spus Alina Gorghiu în şedinţă, cu trimitere la Marian Petrache. Fostul secretar general al PNL n-a răspuns. Problema legalităţii şedinţei a iscat apoi un schimb acid de replici între Alina Gorghiu şi Raluca Turcan, actualul preşedinte interimat al PNL fiind de partea lui Cristian Buşoi. De asemenea, Ilie Bolojan şi Lucia Varga au fost alţi lideri PNL care au reclamat că şedinţa nu a fost convocată statutar, potrivit surselor citate.

Obiectiv: Achitarea datoriei de 6 milioane de euro

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că principala misiune a noului secretar general al partidului este găsirea unei modalităţi transparente şi legale de achitare a datoriei. ”Pe mine mă interesează ca PNL să aibă un secretar general funcţional, care să răspundă unei probleme acute pe care PNL o are, şi anume o datorie de şase milioane de euro. Această datorie trebuie rezolvată, trebuie găsită o modalitate transparentă şi legală de mobilizarea resurselor financiare ale partidului şi să putem să ne punem în practică programul şi misiunea”, a declarat Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite