Culise: Raluca Turcan le-a cerut liberalilor să se abţină la votul pentru familia tradiţională, dar partidul a ignorat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul din Parlament pentru modificarea Constituţiei în sensul cerut de Coaliţia pentru Familie a arătat, încă o dată, criza de lidership din  PNL. Potrivit unor surse politice, Raluca Turcan, preşedintele interimar al liberalilor, le-a cerut colegilor să se abţină de la votul privind familia tradiţională,tocmai pentru a rămâne în acord cu doctrina partidului. Degeaba.

Surse din PNL au declarat pentru  “Adevărul” că, la începutul săptămânii, la şedinţa de grup de la Camera Deputaţilor unde s-a discutat despre votul privind familia tradiţională, Raluca Turcan a încercat să îi convingă pe liberali să se abţină. Practic, abţinerea este echivalentă, într-o mare măsură, cu votul împotriva.

Dar având în vedere autoritatea tot mai scăzută a Ralucăi Turcan, în contextul în care se apropie Congresul, decizia a fost respectată doar de o parte dintre liberali. În sedinţa respectivă, Raluca Turcan a fost contestată de Mihai Voicu, care a spus că va vota "împotrivă", iar pe de altă parte, "omul" din PNL al Coaliţiei pentru Familie, ultra-conservatorul Daniel Gheorghe a afirmat că va vota "pentru". De altfel, în şedinţa din plen, la vot, Daniel Gheorghe, vicelider de grup, a arătat colegilor degetul în sus, ceea ce înseamnă vot "pentru", deci împotriva deciziei Ralucăi Turcan.
Având în vedere votul strâns din Camera Deputaţilor, aceste ezitări şi vidul de putere din PNL au fost decisive pentru tema familiei tradiţionale. Acum, votul se va muta la Senat, unde senatorul Alina Gorghiu va susţine varianta "abţinerii" la vot - cu speranţa că va avea mai mult succes decât Raluca Turcan- , iar de cealaltă parte a baricadei se va afla Ben Oni Ardelean, care susţine cauza Coaliţiei pentru Familie.

232 de deputaţi din toate partidele au votat, marţi, în favoarea revizuirii Constituţiei, astfel încât definiţia familiei să fie schimbată în sens tradiţional.

Doar 22 de deputaţi s-au opus schimbării definiţiei noţiunii de familie din Constituţie, astfel încât încât această să fie întemeiată neapărat pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Dintre aceştia, doar doi au fost liberali, Mara Mareş şi Mihai Voicu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite