Culise. PNL a influenţat decisiv votul pro-Kovesi din Comisia LIBE. Eurodeputaţii PSD i-au înlocuit pe bulgari ca să voteze împotrivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi are şanse mari să ajungă procuror european
Laura Codruţa Kovesi are şanse mari să ajungă procuror european

PNL are un singur europarlamentar ca membru de drept în Comisia LIBE - Traian Ungureanu. Numai că alţi patru eurodeputaţi liberali au votat azi pro-Kovesi în LIBE, susţin surse politice pentru Adevărul. Cum a fost posibil? Cei patru liberali i-au înlocuit pe alţi colegi PPE din LIBE. Aşadar, cele cinci voturi pro-Kovesi venite de la PNL au înclinat decisiv balanţa în favoarea fostei şefe DNA. PSD a avut o tactică inversă.

În afară de Traian Ungureanu, liberalii care au votat în Comisia LIBE sunt: Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureşan, Adina Vălean şi Cristian Buşoi. 

PSD a avut aceaşi tactică, numai că anti-Kovesi. Europarlamentarii PSD le-au luat locul altor colegi socilaişti în LIBE pentru a vota împotriva Laurei Codruţa Kovesi. Potrivit surselor citate, socialiştii bulgari le-au lăsat locul românilor. Printre europarlamentarii PSD care au votat împotrivă se numără: Gabriela Zoana, Ciprian Tănăsescu, Emilian Pavel, Răzvan Popa  şi Maria Grapini. 

Laura Codruţa Kovesi a strâns cele mai multe voturi în Comisia LIBE pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European. Votul a fost secret. Kovesi a primit  26 de voturi. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi şi Andres Ritter, candidatul german, un singur vot. Deci cele cinci voturi venite de la PNL au influenţat decisiv rezultatul final. 

 Marţi seară, Laura Codruţa Kovesi a reuşit să se claseze pe primul loc şi la votul din Comisia de control bugetar (CONT), la un vot distanţă de următorul candidat, francezul Bohnert. 

Urmează o negociere între Parlamentul European şi Consiliul UE în urma căreia va fi stablit viitorul procuror-şef european. 

Orban: Somez Guvernul să înceteze orice demers împotriva candidatului român

„Mentionez pentru corecta informare a oamenilor ca, desi in Comisia LIBE PNL are un singur reprezentant, astazi au fost prezenti si au votat pentru Laura Codruta Kovesi 5 europarlamentari PNL ( care au inlocuit alti parlamentari PPE care, practic, ne- au cedat locul ): Siegfried Muresan, Adina Valean, Marian Jean Marinescu, Cristian Busoi si Traian Ungureanu. Contributia lor a fost decisiva. Ganditi-va ca diferenta a fost de 4 voturi. Condamn ferm atitudinea anti-romaneasca a parlamentarilor europeni din PSD si ALDE care au facut tot posibilul sa saboteze candidatura lui Kovesi si somez guvernul sa inceteze orice demers impotriva candidatului roman“, a scris Ludovic Orban pe Facebook. 
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite