Culise. Ce au discutat Ciolacu şi Ciucă în spatele uşilor închise cu liderii din teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciiolacu şi Nicolae Ciucă, liderii celor două principale forţe FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciiolacu şi Nicolae Ciucă, liderii celor două principale forţe FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au asigurat liderii din teritoriu că vor ajunge fonduri către autorităţile locale în aproape toate primăriile, urmând să aibă loc unele ajustări ale listei cu banii din Programul „Anghel Saligny”, însă vor mai exista şi alte instrumente de finanţare locală, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Marcel Ciolacu a încercat în discuţiile cu liderii din teritoriu, în cadrul Consiliului Naţional Politic, să-i liniştească pe tema alocărilor banilor din programale guvernamentale, fiind punctat faptul că fiecare primărie va primi, însă în funcţie de nevoi şi de fondurile existente. Şeful PSD le-a transmis că lista prezentată de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, nu ar fi definitivă şi mai poate fi ajustată.

Iar acest lucru în condiţiile în care cererile sunt de aproape trei ori mai mari faţă de banii pe hârtie. Ciolacu l-a adus şi pe Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, ca să-i asigure că vor exista alocări bugetare în continuare prin PNDL, adică bani trimişi de la Finanţe la Dezvoltare. Mai mult, primarii nu vor fi uitaţi nici la împărţirea banilor din PNRR. O sumă foarte mare de bani, adică şase miliarde de euro (jumătate din Anghel Saligny) e gestionată de un om al PSD de la Dezvoltare, pus de filiala PSD Galaţi.

Şi liberalii, într-o şedinţă de Birou Politic Naţional, au deschis subiectul gestionării fondurilor locale, fiind nemulţumiţi de alocările din Programul „Anghel Saligny”. Toate lista de nemulţumiri faţă de Cseke Attila va fi prezentată într-un articol următor. Nicolae Ciucă i-a chemat pe liberali la Vilac Lac, loc de unde informaţiile în afară puteau fi transmise mult mai greu. Liberalii s-au concentrat mult pe discuţiile despre necesitatea mai multor întâlniri cu aleşii locali, de altfel fiind stabilite detalii organizatorice privind Liga Aleşilor Locali de la Poiana Braşov, din 26 mai. Ciucă le-a transmis, privind Consiliul Naţional din 27 mai, că Lucian Bode va fi propunerea sa de secretar general, un lucru deja ştiut pe surse, dar confirmat 100% de premier.  

Chiar dacă în spaţiul public au fost vehiculate informaţii că liderii politici au avut mari nemulţumiri faţă de Florin Cîţu, sursele „Adevărul” au precizat că subiectul preşedintelui Senatului a fost total ignorat. Nu s-a mai discutat nici despre îndepărtarea acestuia de la şefia Senatului. „Dacă va fi acest lucru, probabil va fi în toamnă. Iar asta se va întâmpla rapid, încât o să ia prin suprindere şi presa”, a declarat unul dintre liderii partidului. Legat de informaţiile venite acum două săptămâni privind iminenta înlocuire, acesta a subliniat că scaunul lui Cîţu e vânat de mulţi colegi, care încearcă să împingă în faţă revocarea lui. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite