Culise. Baronii PSD s-au încăierat în CEX. Benea a cerut excluderea lui Bădălău şi a plecat trântind uşa. Săptămâna trecută au fost la un pas de bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, a jignit diaspora în mai multe rânduri
Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, a jignit diaspora în mai multe rânduri

Liderul PSD Bacău, Dragoş Benea, a cerut excluderea lui Niculae Bădălău din partid, după ce baronul de Giurgiu i-a jignit pe românii din străinătate. Însă Marcel Ciolacu a refuzat să supună la vot excluderea sau, cel puţin, suspendarea lui Bădălău pentru o perioadă mai lungă. Drept urmare, Benea a plecat val-vârtej din şedinţă. Săptămâna trecută, Benea şi Bădălău au fost la un pas de bătaie, susţin surse politice pentru Adevărul

Liderul PSD Bacău, Dragoş Benea, a cerut în CEX ca Niculae Bădălău să fie sancţionat drastic, nu doar de ochii lumii, după ce i-a jignit de mai multe ori pe românii din diaspora. Benea a venit cu două propuneri: fie Bădălău este exclus din partid, fie e suspendat măcar un an, astfel încât să nu poată candida pentru o funcţie de conducere la Congresul PSD din luna februarie şi nici pentru un loc în Parlament la alegerile din decembrie 2020.

Însă Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a refuzat să supună la vot solicitarea eurodeputatului Dragoş Benea. Nervos, liderul PSD Bacău a plecat din şedinţă înainte de final, susţin surse politice pentru Adevărul. 

Nu e primul conflict dintre Benea şi Bădălău. Săptămâna trecută, cei doi au fot la un pas de bătaie. „Am pierdut lamentabil în diaspora pentru că unii au dansat pe manele şi au jignit diaspora”, a spus Dragoş Benea în şedinţă, moment în care Bădălău, simţindu-se vizat de afirmaţia colegului său, l-a ameninţat pe acesta cu bătaia, folosind cuvinte jignitoare: „Măi, că****, tu la mine te referi? Te calc în picioare”. Între cei doi au intervenit Marian Oprişan şi Radu Moldovan. 

Bădălău, schimbat cu finul său

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost exclus din conducerea interimară a partidului, după ce a jignit diaspora. Sancţiunea este una doar de faţadă. Bădălău va putea candida pentru un loc de vicepreşdinte al PSD la Congresul care va avea loc la finalul lunii februarie. În plus, social-democraţii l-ar putea retrage pe Bădălău pentru un timp de la şefia organizaţiei Giurgiu, însă funcţia va fi preluată  de finul său, Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean, susţin surse politice pentru „Adevărul“. „Ştiu cu tărie că PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declaraţie, chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul.CEX-ul a luat decizia de a nu mai face parte din conducerea centrală. Cât timp o să fiu eu preşedinte interimar, nu o să fie exclus nimeni din partid, ba chiar vreau să aduc înapoi oamenii care au fost excluşi nedrept din partid“, a precizat Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD. Liderii social-democraţi nu se pot debarasa uşor de Niculae Bădălău. Liderul PSD Giurgiu conduce una dintre cele cinci organizaţii care au reuşit să iasă pe primul loc la alegerile prezidenţiale. Fără voturile aduse de Bădălău, PSD riscă să piardă şi mai mult din zestrea electorală. 

LIderul filialei Giurgiu s-a prezentat spăşit la şedinţa PSD.  „Îmi cer scuze tututor românilor plecaţi în străinătate la muncă, să îmi cer scuze familiilor lor, regret contextul şi formularea total nefericite. E clar că eu nu gândesc aşa şi foarte mulţi oameni ştiu lucrul ăsta. Eu îi preţuiesc şi îi respect pe absolut toţi românii, indiferent unde sunt“, a spus Bădălău.  În urmă cu câteva zile, liderul PSD Giurgiu jignea românii de peste jotare. „700.000 de oameni au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăştia…“, a spus Bădălău.

Codrin şi Mitralieră, traşi pe linie moartă

Pe lângă sancţiunea pentru Bădălău, noua conducere a PSD i-a mazilit pe doi dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea: Codrin Ştefănescu a fost revocat din funcţia de secretar general adjunct, în timp ce deputatul Cătălin Rădulescu, cunoscut ca Mitralieră, nu va mai asigura relaţia dintre PSD şi sindicate. În locul său a fost numit Marius Budăi, fost ministru al Muncii.  De asemenea, PSD  va abandona total lupta cu „statul paralel“,se va delimita de Secţia Specială pentru magistraţi, în timp ce Florin Iordache şi Eugen Nicolicea vor fi trecuţi „în rezervă“.

Colegul meu a avut  tăria să recunoască exprimarea  nepotrivită. Ce mai vreţi să-i facem? Să sară cu capul în Siret? Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite