Cu justiţia la picioare, Dragnea defilează

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul de procedură penală a fost modificat după bunul plac. Lui Liviu Dragnea i-a trecut glonţul pe la ureche, dacă este să ne uităm la rezultatul votului, al cărui succes nu este unul răsunător. Cu ajutorul partenerilor fideli ai puterii, ALDE şi cel al minorităţilor naţionale, dorinţa arzătoare a penalilor din PSD a fost îndeplinită.

Diferenţa a fost de doar două voturi, dar, ca şi în fotbal, cele 3 puncte a fost câştigate, indiferent de golaveraj.

Cum scriam în articolul anterior, Liviu Dragnea este o persoană foarte răzbunătoare. Iar acest lucru s-a văzut în videoclipul devenit celebru în care el lider maximo declara sus şi tare că nu vrea să plece ca prostul din această viaţă şi funcţie. Se poate observa cu ochiul liber atitudinea mult mai încrezătoare a liderului PSD. Mai mult, acum poate gândi mult mai limpede cum să întoarcă toate „nedreptăţile” care i-au fost făcute în tot acest timp de către Statul Paralel.

Vine vara. Lucrurile se liniştesc de la sine. Statele pleacă şi ele în vacanţă, oamenii uită. Timp suficient pentru baronii PSD să bage în buzunare.

Lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care am mai văzut-o în perioada Năstase. Ce nu ştiu baronii PSD este că acum oamenii s-au integrat în sistemul de lucru european. Nu se mai milogesc de şefii de partid sau de primari să le facă rost de câte un loc de muncă amărât. Iar diferenţa asta se poate transforma în două direcţii:

  • Prima direcţie în care oamenii, sătui să lupte pentru bunăstare, pentru un stat în care toată lumea este egală în faţa legii, pentru un stat în care sistemele de educaţie şi sănătate sunt considerate de importanţă strategică naţională, emigrează. Corporaţiile abia aşteaptă noi clienţi pentru joburile care implică mutarea domiciliului. Îţi oferă salarii foarte atractive şi mai mult te roagă să iei cu tine întreaga familie, ca să nu te simţi singur şi să îţi scadă doamne fereşte productivitatea. Dacă nu le oferă corporaţiile o astfel de oportunitate, nu-i nimic. Deficitul forţei de muncă este resimţit foarte intens la nivelul ţărilor occidentale, îmbătrânite, sătule să importe oameni din Africa sau Orientul îndepărtat. Deschidere există, slavă cerului. Tot ce mai lipseşte e o scânteie care să aprindă starea de tensiune pe care a creat-o statul român, prin incapacitatea de administrare generată de PSD.
  • Cea de-a doua direcţie este aceea în care cetăţenii, care nu vor altceva decât să apere un stat, care în ultimii ani a demonstrat că are o capacitate de dezvoltare fantastică, dacă sunt respectate nişte principii şi valori consacrate în lumea occidentală, se ridică împotriva sistemului. Manifestaţiile şi-au pierdut caracterul paşnic. Oamenii încep să resimtă disperarea. Oamenii trăiesc din nou acele sentimente generate de clasa politică sfidătoare, pe care le-au trăit şi în anii 2004 sau 2008.
Cetăţenilor care credeau că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie favorabilă, Liviu Dragnea le-a tras o palmă, pentru a le reaminti că România este o ţară cu tradiţie orientală, în care cei care îşi cumpără dregătoriile au dreptul apriori să fie deasupra tuturor.

Tragem linie şi adunăm. Foarte puţini sunt aceia care au capacitatea să înţeleagă despre ce este vorba când spunem modificările aduse codului de procedură penală. Însă toţi au înţeles că sunt legi care favorizează infractorii, legi care te acoperă dacă furi prin interpuşi, legi care îl scot din puşcărie pe Liviu Dragnea.

Încă o zi neagră din istoria recentă a României. Tot ce ne-a mai rămas este speranţa că la următoarele alegeri prezenţa la vot va atinge cote istorice. S-a văzut ieri cu ochiul liber că există cel puţin două tabere în ţara asta. Aşadar, scuza: nu merg la vot, că oricum nu am cu cine să votez! nu mai este valabilă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite