Cu cât Dragnea fentează legea, cu atât mai mulţi cetăţeni se vor prezenta la urne. Este singura lor armă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că acest calcul nu intră în mintea lui Dragnea şi a şefilor PSD. 99% dintre alegători nu au dosare penale, nu fentează legea. Şi atunci, cum să accepte ca unii care au furat să scape de justiţie prin simplul fapt că deţin puterea? Prea multe căi de reacţie nu au. Dar una este sigură: prezentarea la urne şi trântirea cu sete a ştampilei de vot împotriva celor care nu vor să dea socoteală în justiţie.

Primul test, alegerile europarlamentare

Dragnea şi şefimea PSD contează în alegeri pe electoratul captiv al partidului. Cam 3 milioane de alegători, 18% în alegerile din 2016. Câţi au fost, câţi au mai rămas? Rămâne de văzut. Pensionarii, circa 5,2 milioane, care votează în general cu PSD, au primit o singură mărire de pensii, minoră, şi au pierdut două măriri la început de an, cele menite să acopere inflaţia. Şi promisiuni că va curge lapte şi miere în capul lor, dar după 2021 încolo. Când PSD nu va mai fi la guvernare. Vom vedea cât de mulţumiţi sunt bugetarii, dacă creşterile de venituri au acoperit inflaţia. Şi nu din vorbe meşteşugite, ci la vot se va vedea acest lucru.

Cum vor primi alegătorii informaţia (via Victor Ponta) că PSD primeşte aproape 200.000 de euro pe zi (!) de la bugetul de stat, în timp ce mor oameni prin spitale pline de microbi, şi mulţi elevi merg la wc-ul din curtea şcolii? Şi mai mult de atât. Trezorierul partidului, Mircea Drăghici, este anchetat de DNA pentru că a cumpărat din banii partidului 3 maşini, cumpărate cu banii jos de către PSD! – şi care valorează în jur de 188.000 euro. Şi, culmea, nici măcar nu sunt folosite în folosul partidului, ci al deputatului Mircea Drăghici şi al soţiei acestuia, Georgiana Drăghici. Cât se poate de personal. Astfel, soţia trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei. Alţi 380.000 de euro au plecat din subvenţia primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice. Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de şase-şapte ori mai puţin pe piaţa imobiliară. Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici, artizanul acestei afaceri incredibile! (Informaţii furnizate de publicaţia Newsweek)

Posibil ca Dragnea să fie scos basma curată de CCR sau ICCJ

CCR ar trebui să se pronunţe pe sesizarea lui Florin Iordache, privind completurile specializate, iar ICCJ a dat termen pe 20 mai pentru finalizarea dosarului Bombonica, în care Dragnea este acuzat că a furat bani de la copii, acceptând ca două salariate să lucreze la partid, deşi primeau salarii de la stat pentru alte funcţii. Ce val de repulsie vor stârni aceste posibile decizii în rândul alegătorilor? Am văzut evoluţia valului popular de emoţie cu ocaziile Roşia Montană, Colectiv, OUG 13, represiunea din 10 august. Că demonstraţiile nu au cine ştie ce efect, am văzut. Dar votul are. Dacă măcar o parte dintre cei 60% alegători, absenţi la precedentele alegeri, se vor duce la urne, plus cei care votează de obicei dar nu sunt de acord ca Dragnea să fenteze legea, PSD va avea o mare surpriză. În ciuda aşteptărilor, aproape sigur nici pe 20 mai Dragnea nu va primi vreo condamnare definitivă. Peste exact 6 zile, după discuţii în presă şi societate pe acest subiect, electoratul se va prezenta la urne, inclusiv pentru votul la referendum. Cu ce sentimente? Îi las pe Dragnea şi acoliţii lui să aprecieze.

Cum în democraţie votul decide, vom vedea pe 26 mai ce decizie ia electoratul. Până la urmă, aceasta este esenţa democraţiei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite