Cu creionul, pe hârtie, PSD a desenat o lege

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un comentariu publicat pe adevărul.ro în cursul lunii februarie, relatam ce s-a întâmplat, în fapt, cu mărirea salarială de 15% promisă angajaţilor din învăţământ de PSD în campania electorală.

O mărire despre care bat încă monedă propagandiştii alianţei de guvernare prin plictisitoare talk-show-uri de televiziune. Locuri pe unde au ajuns să se creadă vedete şi vorbesc despre ei la persoana a treia. Aşa cum i se întâmplă unui nou vorbete apărut pe firmament pe nume Alexandru Băişanu. Ins tare plin şi încântat de sine despre care aflu că ar fi conferenţiar universitar pe la Universitatea din Suceava. Şi despre care sunt sigur nu va mai dura mult şi va folosi, când va vorbi despre sine, pluralul maiestăţii. Atât de primejdios e cuprins de mania grandorii.

Alcătuind un duet şi comic, şi trist cu traseistul politic Tudor Ciuhodaru, dl. Băişanu s-a făcut, deunăzi, la o televiziune că nu ştie că pentru mulţi profesori mărirea aceea mult şi propagandistic trâmbiţată a fost doar o amăgire. Concretizându-se, de fapt, în nici un leu în plus faţă de salariul din luna anterioară. Aceasta fiindcă legea a fost în aşa fel scrisă încât în textul ei a apărut sintagma relativizatoare potrivit căreia creşterea va fi în medie cu 15%. Iar media a a fost pentru unii O. Se pare că o contribuţie decisivă pentru ca această şmecherie pesedisto-aldistă să devină faptă a avut sindicalistul şef şi galben, deopotrivă, pe nume Anton Hadăr. O altă prezenţă inflaţionistă pe la televiziuni cu prost renume. Gen România tv şi Antena 3.

Întâmplarea din februarie mă face să privesc cu totală neîncredere tot ceea ce promit dl. Liviu Dragnea, dl. Călin Popescu-Tăriceanu şi guvernul condus, aşa, de ochii lumii, de dl. Sorin Grindeanu, în privinţa binefacerilor cu toptanul pe care le va aduce cu sine noua lege a salarizării. Creată de marea intelectuală, solidară cu colegii ei de aceeaşi imensă anvergură, trimişi în închisori de justiţia nedreaptă, poliglota dovedită Lia Olguţa Vasilescu.

Poate el dl. Dragnea să apară ori de câte ori vor muşchii lui pe la televiziuni, aflate în proprietatea intelectualilor ori de după gratii (Dan Voiculescu), ori fugiţi prin străinătăţi (Sebastian Ghiţă), ori aflate de facto în administrare guvernamentală (TVR) şi să vorbească până la epuizare despre necesitatea unor reguli ferme în salarizare. Din partea mea, e liber primul pescar, vânător şi porcar al ţării să anunţe câte măriri de lefuri vrea. fără să precizeze sursa lor de finanţare. Ori să scrie pe tăbliţe până face scurta la mână. Toate strofocările baronului din Teleorman nu au pentru mine nici un fel de valoare, nici urmă de credibilitate. Sunt doar echivalentul unor desene pe asfalt, anume făcute cu o cretă de proastă calitate spre a fi şterse de primele picături de ploaie.

E cum nu se poate mai clar că guvernul şi majoritatea PSD-ALDE nu vor cu nici un chip să îşi asume răspunderea pentru legea care promite că de la anul pe străzile României vom vedea doar câini cu covrigi în coadă, iar în botişor cu babane fluturaşe de salarii. Aşa se explică de ce s-a luat şmechereasca măsură ca legea să fie trimisă spre dezbatere şi adoptare în Parlament. Prevăzându-se că ea va prilejui discuţii interminabile, amendamente, certuri, reveniri, amânări. Care le vor permite fruntaşilor politici ai Alianţei PSD-ALDE să arate cu degetul spre Opoziţie. Să spună, vedeţi, noi am vrut, dar nu au vrut ei. Liberalii, useriştii, pemepiştii.

Slujindu-se în această operaţiune de păcălire a opiniei publice de experienţa câştigată în primele luni de guvernare. când de toate relele din ţară, de toate amânările punerii în aplicare a unor promisiuni au fost de vină preşedinţele Klaus Iohannis şi cetăţenii ce au protestat faţă de felul hoţesc în care a fost promovată şi adoptată azi abrogata Ordonanţa 13.

Hotul şef, dl. Florin Iordache, în fapt sluga prea-plecată a d-lui Liviu Dragnea, fiind, chiar în cursul săptămânii care se încheie, recompensat cu poziţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Dovadă că PSD îşi ocroteşte şi promovează intelectualii încă netrimişi, spre liniştea doamnei Lia Olguţa Vasilescu, în închisoare. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite