CTP, despre cămaşa cu „buzunar” a lui Cîmpeanu: „Este echivalentă cu Elena Ceauşescu jucând volei în papuci cu toc şi în halat de plastic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 alegerea ministrului Sorin Cîmpeanu de a purta o cămaşă cu buzunar pe mânecă în ziua vaccinării.

„Domnul Cîmpeanu... Imaginea cu dânsul la vaccinare s-a viralizat mai mult decât deschiderea şcolilor. Aşa e în media. Nu mă gândeam la imaginea cu preşedintele Iohannis, dar există o legătură între cele două.

Pentru că domnul Cîmpeanu, ce şi-a zis dânsul? În acea imagine, domnul Cîmpeanu apare într-o cămaşă slim fit. Am aflat şi eu de termenul ăsta. Adică este strânsă pe dânsul, şi are ce să strângă cămaşa, cu cravată, şi şi-a dat această gaură, această ferestruică în cămaşă.

Ştiţi la ce m-am gândit? Primul gând mi s-a dus la o statuetă de gips a lui Salvador Dali - „Venus din Milo cu sertăraşe”, dar aceea e operă de artă, a lui Dali.

Ce a făcut domnul Cîmpeanu cu cămaşa aceasta după vaccinare? A aruncat-o? A, vine şi rapelul. O păstrează, probabil, şi vine cu ea la rapel. Nu ştiu dacă o s-o păstreze...

Are şi lipici, acum văd. Are cu arici. I-aş recomanda domnului ministru să o trimită la Muzeul românesc al kitsch-ului. Există în Bucureşti aşa ceva. Sunt tot felul de exponate acolo. În capul meu, această costumaţie a domnului ministru este echivalentă cu Elena Ceauşescu jucând volei cu tovarăşii din Comitetul Central în papuci cu toc şi în halat de plastic, de-ăsta de mamaie.

Această inadecvare totală... De ce trebuie să te vaccinezi cu cravată, domne? Sau, hai să mă gândesc acum la Ilie Năstase, la Wimbledon, în 1974, care ia o umbrelă de la un spectator şi joacă cu umbrela în mâna stângă şi cu racheta în dreapta. De asta îmi aduce aminte“, a comentat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a vorbit şi despre lupta pentru păstrarea aparenţelor .

 „Venus cu sertăraşe” reprezenta o obsesie erotică din copilărie, intensă, a lui Salvator Dali. Sertăraşele alea presupuneau pătrunderea în interiorul acestei zeiţe a erosului. În cazul nostru, vaccinarea.

Apoi, această cămaşă... A distrus o cămaşă care cu siguranţă nu era ieftină. De ce trebuia să facă asta? S-a muncit, cămaşa aia au făcut-o nişte oameni, a costat nişte bani.

Dacă nu voia să apară în tricou, din anumite considerente, nu ştiu... Apropo de imaginea cu domnul Iohannis, probabil dânsul ştiind că nu are cantitatea de biceps şi triceps comparabilă cu a domnului Iohannis, sau chiar cu a domnului Cîţu, a zis „domne, nu pot eu să mă pun, că politic pierd. Pierd, că n-am brand”.

Traian Băsescu nu a avut nimic de pierdut. El nu mai are nimic de pierdut, de mult. Traian Băsescu se distrează în general, şi are impresia că ne distrează şi pe noi. Poate pe unii dintre noi, deci, nu contează.

Ştiţi ce soluţie avea domnul Cîmpeanu? Avea o soluţie foarte corectă, nu ştiu dacă a folosit-o cineva. Să ceară să se ducă să se schimbe într-o cameră, în spate, după paravan şi să ceară un halat din acela fără mâneci, pentru pacienţi. Ăla care se închide cu nojiţe. N-are mâneci. Îl punea frumos pe el şi cu asta, basta.

Asta spune ceva. Disperarea asta de a păstra aparenţa – să fiu eu cu cravată şi cu cămaşa asta slim fit pe mine, ca să fiu vaccinat, spune ceva despre persoana respectivă“, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite