CTP: „Ieşirea USR de la guvernare, gest comparabil în josnicie cu ce a făcut Constantinescu“. Ce spune despre „adepţii“ lui Vlad Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu aseamănă eventualitatea ieşirii USR PLUS de la guvernare cu
Cristian Tudor Popescu aseamănă eventualitatea ieşirii USR PLUS de la guvernare cu

Cristian Tudor Popescu a declarat, pe fondul tensiunilor din coaliţie, că o eventuală ieşire de la guvernare a USR-PLUS ar reprezenta un act „josnic şi meschin”. Gazetarul a atras atenţia şi asupra „suporterilor” lui Vlad Voiculescu, despre care spune că „refuză să gândească raţional”.

Într-un interviu la Europa FM, gazetarul a declarat că o eventuală ieşire de la guvernare a USR-PLUS ar putea fi comparată cu cea a fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu, în 2000, când nu avrut să mai candideze pentru un nou mandat, iar PSD a câştigat alegerile.

„Cum te duci cu aşa ceva la rupere? Când vii cu astfel de plesniri de cărţi pe faţă, asta înseamnă rupere. Dacă USR iese de la guvernare acum, este, după părerea mea, un gest comparabil în josnicie, meschinărie, cu ce a făcut Emil Constantinescu în 2000, când a dat bir cu fugiţii şi nu a mai vrut să candideze la prezidenţiale. Dacă acum face asta USR PLUS, e echivalent cu ce a făcut atunci Emil Constantinescu, cu consecinţe care pot fi asemănătoare. Avem un partid care se nutreşte cu rămăşiţele pământeşti ale lui Corneliu Vadim Tudor”, a spus acesta.

CTP: Vlad Voiculescu poate să-şi utilizeze adepţii pentru a candida la presedinţie 

Cristian Tudor Popescu este de părere că Vlad Voiculescu a reuşit să atragă de partea sa oameni care refuză să mai gândească raţional. Gazetarul a afirmat că fostul ministru al Sănătăţii şi-ar putea folosi „adepţii” în scopuri mai înalte.

„A reuşit să-şi creeze genul acesta de suporteri, care refuză să mai gândească raţional, în legătură cu faptele, în legătură cu declaraţiile, în legătură cu tot ce se întâmplă, care au convingeri, care au credinţă în domnul Voiculescu. E un lucru greu, când e vorba de a manipula masele, să ai adepţi. (…) Poate să-i utilizeze pe aceşti oameni şi în scopuri mai înalte, de pildă să candideze la preşedinţie. Cu oamenii ăştia pe care a reuşit să îi apropie, eu cred că ministru al Sănătăţii e prea puţin pentru domnul Voiculescu.” - a mai afirmat CTP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite