CTP, după ce Guvernul Cioloş a fost respins în Parlament: Nu ne-am întors unde eram acum zece zile. Diferenţa este de 5000 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ctp

Cristian Tudor Popescu a spus la Digi24, după respingerea în Parlament a guvernului Cioloş, că timpul pe care l-au pierdut politicienii a însemnat moartea a mii de oameni în România, din cauza COVID-19.

Gazetarul susţine că Cioloş „nu şi-a depus mandatul pentru că avea să-şi facă şi el numărul de morţi” dar şi că „depozitul strategic de încredere de la Cotroceni, pentru momente de criză, a fost spart şi risipit de Klaus Iohannis şi de politicienii care s-au aflat la guvernare”.

„Nu ne-am întors unde eram acum zece zile pentru că diferenţa faţă de cele zece zile este 10 înmulţit cu 500. Asta înseamnă 5.000 de morţi. Ce să se întâmple după ziua de azi? O să vină domnul Iohannis să ne pregătească o altă surpriză-surpriză, pe care o aşteptăm cu drag” a spus CTP.

El a precizat că lumea aşteaptă măsuri şi că se aştepta ca preşedintele Klaus Iohannis să fi reacţionat în ziua cu cele mai multe cazuri şi decese covid.

„Aşteptam şi aseară, de la domnul Iohannis, nişte măsuri, să anunţe ceva, să anunţe carantină totală, care este singura măsură, în momentul de faţă, care mai poate să salveze nişte vieţi. Să anunţe stare de urgenţă, să anunţe că vor fi reţinuţi şi cercetaţi penal toţi cei care lansează tot felul de afirmaţii mincinoase în legătură cu vaccinarea, cu pandemia. Nimic din toate acestea. Domnul preşedinte ne-a anunţat că se pregăteşte să se gândească să ia în discuţie nişte măsuri astăzi, la 17:30. Ceea ce înseamnă că de ieri şi până astăzi a mai trecut o zi, 24 de ore, adică încă 500-600 de morţi, că eu aşa socotesc zilele acum. O zi = 600.”

Timp pierdut de politicieni

CTP spune că „domnul Iohannis a dat o săptămână partidelor să se gândească cum să chibzuiască, să raţioneze pentru consultările de la Cotroceni. După care a mai dat zece zile şi lui Dacian Cioloş, care a ţinut să le folosească pe toate, până la ultima, până în ultimul moment. Nu şi-a depus mandatul, pentru că avea să-şi facă şi el numărul de morţi şi şi-au făcut ce şi-au propus.”

Acesta subliniază că dacă se reface coaliţia, PNL şi USR nu mai au credibilitate în faţa cetăţenilor, că o lume întreagă îi dispreţuieşte.

„Ar trebui să dea socoteală pentru morţi, ar trebui să dea socoteală penală, după părerea mea, fiecare dintre responsabilii pentru perioada asta.”

„Restricţii vor fi acceptate cu ostilitate din partea oamenilor, tocmai din pricina faptului că cei care le vor propune acum nu sunt credibili. Dacă ar fi avut oamenii încredere în ei, atunci da, le-ar fi suportat fără să crâcnească.

Ţara asta are resurse strategice de petrol, de hrană, de apă, pentru situaţii de catastrofă. Pentru astfel de situaţii, la Cotroceni se află un depozit strategic de încredere. Care e cel mai important pentru situaţii de dezastru. Acest depozit a fost spart şi risipit de către Klaus Iohannis cu ajutorul nepreţuit al acestui guvern şi al acestor politicieni care s-au aflat la putere şi se află, în continuare”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite