CTP explică declaraţiile controversate referitoare la masturbare: „Eu vreau mai mult decât educaţie sexuală în şcoli”. Ce mesaj are pentru criticii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a dat un interviu în care a explicat afirmaţiile sale despre educaţia sexuală şi despre masturabare. Gazetarul susţine că declaraţia sa de vineri seară a fost înţeleasă greşit.

„Să se documenteze mai bine distinsele (n.r. - specialistele). În primul rând, unele au priceput că e vorba de o afectare morfologică a clitorisului, ceea ce e o prostie. Deci organul sexual al omului este creierul, nu organele reproductive, ci creierul. Acela este organul sexual, acolo, în hipotalamus şi în amigdală. Să se mai documenteze puţin în legătură cu asta. Iar ceea ce spun eu este un fenomen constatat cu o anume frecvenţă în legătură cu astfel de practici în timpul adolescenţei. El este legat de alte statistici, pe care, dacă vreţi, le aducem în discuţie”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Libertatea. 

De asemenea, gazetarul a subliniat că susţine educaţia sexuală în şcoli. „Eu sunt pentru educaţia sexuală în şcoli. O logică simplă spune că eu vreau mai mult decât educaţie sexuală în şcoli. Deci sunt pentru desfăşurarea acestor cursuri. Nu împotrivă şi nici cu acordul părinţilor, după cum am spus, că nu părinţilor le-aş cere acordul. Citeşte întreaga ştire: „Mi-am găsit beleaua cu declaraţiile astea!”, a completat Popescu. 

Cu o seară înainte, gazetarul a vorbit despre educaţia sexuală în şcoli şi masturbare. „Vă imaginaţi ce au în cap copiii la 12 ani? Fetele care se masturbează clitoridian în adolescenţă ar trebui să ştie, să le spună omul ăla care face curs la şcoală că e posibil să li se deformeze centrul sexual de pe scoarţă, în aşa fel încât să nu mai fie satisfăcute de relaţiile sexuale normale. Asta este o chestiune medicală. Şi ele nu ştiu acest lucru”, a declarat Cristian Tudor Popescu

Citeşte aici interviul integral

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite