CTP: Dragnea ne-a prezentat noua echipă de asasini de la Athenee Palace. Ne-a luat ceva cu forţa Uniunea Europeană?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat joi seara la Digi24 mesajul de Ziua Europei al liderului PSD Liviu Dragnea „Nu vreau să permitem unora care se cred europeni până la trădare să angajeze România pe traiectoria unei colonii care s-a predat cu tot cu lideri şi cu bogăţii”, în contextul în care summitul UE de la Sibiu s-a desfăşurat în paralel cu mitingul PSD de la Iaşi.

Liderul PSD a scris pe Facebook în mesajul său de Ziua Europei: „Occidentul, de-a lungul istoriei moderne, ne-a ajutat, ne-a deprins cu civilizaţia şi îi suntem îndatoraţi. Dar e bine ca această datorie s-o plătim în moneda potrivită, în solidaritate şi respect, în corectitudine şi reciprocitate. Nu vreau să plătim această datorie cu contracte şi concesiuni forţate, cu porturi şi resurse naturale cedate, cu obedienţă politică şi cedare de suveranitate. Nu vreau să permitem unora care se cred europeni până la trădare să angajeze România pe traiectoria unei colonii care s-a predat cu tot cu lideri şi cu bogăţii”.

Cristian Tudor Popescu a comentat aceste afirmaţii ale lui Liviu Dragnea în contextul în care pe 9 mai au avut loc în paralel summitul UE la Sibiu şi mitingul organizat de PSD la Iaşi, jurnalistul arătând că aceste evenimente petrecute „în oglindă” oferă prilejul unor comparaţii în timp real în ceea ce priveşte „spiritul” manifestat şi a tipului de discurs.

„Ce a spus Dragnea în paralel cu ce spuneau liderii europeni?  Că nu vrem să plătim această datorie - datoria fiind intrarea României în Uniunea Europeană - cu contracte şi concesiuni forţate, cu porturi cedate. Care contracte, care concesiuni, care porturi? Brăila în niciun caz, asta ştim sigur. 

Care contracte, care concesoini, care porturi? Expresia este de tipul „chestii, socoteli”.

E un bun prilej când Dragnea spune lucrurile astea, să îi întrebăm pe români: din 2007 suntem membri UE, ce rău - nu întreb cât bine a făcut UE României - ce rău a făcut UE acestei ţări? Ce rău a făcut românilor?

Există vreunul care se poate ridica şi să spună: pe mine m-a asuprit Uniunea Europeană, mie mi-a făcut rău. Ne-a luat ceva cu forţa Uniunea Europeană?

Spune Dragnea - „unii din România care se cred europeni până la trădare” -... iată ce înseamnă gradul maxim de a fi european în viziunea lui Dragnea: de a fi trădător – "care vor să angajeze România pe traiectoria unui stat care cedează toate bogăţiile sale”.

Dragnea ne-a prezentat la Iaşi noua echipă de asasini de la Athenee Palace care ne-a spus că în colaborare cu Iohannis, sistemul fac, dreg, nu-i vede nimeni, nimeni nu vede răul pe care îl face UE, în schimb Dragnea se luptă”, a spus Cristian Tudor Popescu citat de Digi24

„Nu am avut un spirit doar la Sibiu, am avut manifestarea şi a altui spirit în altă capitală culturală a României, care e Iaşul. Şi acolo am avut un spirit sau mai degrabă o stafie. Cred că e bine că s-au întâmplat lucrurile în aceeaşi zi şi că au putut să vadă românii ce s-a întâmplat la Sibiu şi ce s-a întâmplat la Iaşi.

La Sibiu am văzut liderii cei mai puternici ai Europei,  oameni cu discurs raţional, civilizat, în mod evident de bună intenţie în raport cu România.

De cealaltă parte am putut să ascultăm zbieretele de mahalagiu al Europei ale celui calificat chiar de presa occidentală drept cel mai puternic politician din România sau „întunecata figură” cum e numit de către The Guardian,” a arătat Cristian Tudor Popescu.

”E o altă iluzie pe care o creează Dragnea şi PSD şI Tăriceanu că inscrierea în acest discurs anti-european, anti-occidental, anti-UE ne-ar asigura prietenia şi protecţia italiei lui Salvini sau Ungariei lui Orban. Dacă vin nişte guvernări de dreapta în Europa la putere, acestea nu se vor înfrăţi cu Dragnea , nu vor duce România pe culmi, nu vom vedea o axă Roma-Budapesta-Bucureşti, nu vom vedea aşa ceva. Au nevoie acum cu alegerile de discursul ăsta anti-european în condiţiile în care există bătălia pentru locuri în PE, pentru extrema dreaptă;  dar asta nu înseamnă că vor preţui România aceşti extremişti de dreapta,” a precizat jurnalistul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite