CTP: „Domnul Orban se poate duce la AUR cu gândirile sale pe care le-a exprimat, dar nici ăia n-au ce să facă cu el”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi24
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi24

Cristian Tudor Popescu a sugerat, vineri seară, că Ludovic Orban, în cazul în care pierde alegerile interne din PNL, ar putea să se înscrie în AUR, având în vedere ceea ce gazetarul susţine că ar fi o puternică asemănare între doctrina acestuia şi cea asumată de AUR.

„Vă spuneam adineaori că o alianţă de guvernare între USR PLUS şi AUR este imposibilă. În schimb, domnul Orban după ce, eventual, va pierde aceste alegeri, mă gândesc ce o putea să facă. S-ar putea duce unde? De pildă la alt partid. La AUR! Aţi văzut platforma domnului Orban? Doctrina cu care intră în congres? Naţionalist-ortodoxistă, exact cu punctajul lui AUR – românii, biserica, familia şi România care nu dă socoteală nimănui.

Când Cîţu a făcut giumbuşlucul ăla stupid, să se apuce să reclame la europeni şi la Washington că au semnat împreună AUR şi USR PLUS moţiunea de cenzură, ce a făcut Orban, cum a reacţionat? În loc să spună ce spun eu acum – «E o prostie, o face, aşa, de amorul artei» – el a spus «Să terminăm cu atitudinea asta de slugărnicie, să îngenunchem în faţa străinilor... Păi noi ne rezolvăm problemele aici, cum să pârâm?». A cui e atitudinea asta?

Domnul Orban se poate duce la AUR cu gândirile sale pe care le-a exprimat, dar nici ăia n-au ce să facă cu el. Nu mai vorbesc de o idee, am văzut-o vehiculată că s-ar face un partid cu nişte parlamentari rupţi din PNL şi cu Tăriceanu, nu ştiu dacă va fi posibil acest partid făcut de domnii Orban şi Tăriceanu, dar dacă va exista îi ştiu numele: va fi partidul «Tusea şi Junghiul», de mare succes!”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite