CTP, despre Tăriceanu: Acest mistreţ solemn al politicii crede că UE nu ştie de hotărârile ruşinoase ale CCR şi modul ticălos în care LCK a fost dată afară?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Digi24
FOTO Digi24

Cristian Tudor Popescu a spus, joi seară, la Digi24, că victoria Laurei Codruţa Kovesi arată tăria sa de caracter şi este un exemplu al reuşitei prin mijloace proprii, în pofida opoziţiei propriului guvern. CTP l-a criticat în termeni duri pe Călin Popescu Tăriceanu, antevorbitorul său.

Cristian Tudor Popescu a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că toţi oamenii cinstiţi din România trebuie să se simtă încurajaţi de alegerea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de Procuror-şef european, aceasta demonstrândc că un om cinstit poate avea reuşite remarcabile prin mijloace proprii, având tărie de caracter şi fără să o ia pe scurtături. 

Jurnalistul a făcut referire şi la declaraţiile Vioricăi Dăncilă, referitoare la Kovesi. 

„Am tot auzit astăzi o frază spusă de doamna Dăncilă: Doamna Kovesi reprezintă România şi s-ar putea să avem probleme de imagine, cu dosare... eu nu zic că... dar totuşi. O să pronunţ şi eu o propoziţie: Laura Codruţa Kovesi nu reprezintă România decât dacă vrea ea, aşa cum Simona Halep nu reprezintă România decât dacă vrea ea. E mai rău ca în cazul Halep, că acolo n-au făcut nimic, dar în cazul Kovesi i-au dat în cap. Deci nu reprezintă România decât dacă vrea ea!”, a spus CTP.

Intervenţia telefonică a lui Cristian Tudor Popescu, care a urmat prezenţei în studioul Digi24 a lui Călin Popescu Tăriceanu, a făcut referire şi la declaraţiile acestuia din urmă, jurnalistul criticându-l dur pentru afirmaţiile referitoare la LCK şi la justiţia din România.

„ L-am auzit pe acest porc mistreţ solemn al politicii, aproape că v-aş spune că plătesc eu amenda... Am auzit o frază colosală, este fraza anului: cum vă imaginaţi că în Parlamentul ăsta al României s-au putut face vreodată legi pe persoană fizică, ca să fie scoasă o persoană la vopsea? Asta este fraza anului! Apoi, atât domnul pe care l-am numit cum l-am numit, cât şi doamna Dăncila se află într-o situaţie formidabilă. O descriu aşa: eu vin să o cer de nevastă pe o fată, de la tatăl ei şi taică-su îmi spune: n-ar fi bine, umblă vorba prin târg că e cam hoaţă, că e cam curvă, la care eu i-aş spune: măi meştere, eu când am venit la matale crezi că nu m-am interesat? Crezi că nu ştiu cine e fata dumitale?

Ce-şi imaginează domnul în cauză, că cei de la UE nu ştiu cum e cu dosarele alea pe care i le-a inventat secţia specială, sulurile alea de hârtie igienică? Celelalte cauze care au fost infirmate, hotărârile ruşinoase ale CCR, care vor rămâne pentru istorie, modul ticălos în care a fost dată afară? Nu ştiu toate astea? [...]”

În luna februarie 2018, Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după declaraţiile făcute de Cristian Tudor Popescu despre coafura Vioricăi Dăncilă şi a votat în unanimitate o hotărâre prin care jurnalistul a fost amendat contravenţional cu 1.000 de lei pe motiv că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu un „pavian cu mantie“. CNCD a considerat ca asocierea reprezintă hărţuire şi încalcă dreptul la demnitate. 

 Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză jurnalistului Cristian Tudor Popescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite