CTP, despre valul de excluderi din USR:„E comportament de PCR. Un partid sănătos şi liber discută”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discutând despre valul recent de excluderi din USR, gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că tipul acesta de comportament  arată nişte reflexe profund nedemocratice, de partid comunist. În acest context, crede gazetarul, USR nu se mai diferenţiază cu nimic de partidele tradiţionale din România, victoria de la europarlamentare fiind rodul unei „confuzii” a alegătorilor

„Are dreptate doamna Postelnicescu. Ştiţi de ce? Eu nu ştiu dacă acolo sunt securişti şi ce a mai spus dânsa, dacă are dovezi că e cineva securist pe acolo. Dar comportamentul este de Partidul Comunist Român. De pildă, doamna Olimpia Ardelean a fost exclusă pentru că a jignit colegii. Înţeleg că i-a înjurat. Adică o femeie a înjurat nişte bărbaţi şi le-a căzut gradul imediat. Domnule, excluzi un om din partid pentru că a înjurat?! Mai ales că motivul expus de doamna este observaţia dânsei cu privire la listele false de nume folosite în campania „Fără penali”. Bun, eu nu ştiu dacă e aşa. Dar dânsa a spus asta şi conducerea USR, dl. Barna, excluzând-o din partid, n-au spus un cuvânt despre ce a spus dânsa. Au spus că au dat-o afară pentru că a înjurat. Ăsta e comportament de PCR! Aşa făcea PCR-ul. Niciodată, când cineva zicea ceva de Ceauşescu, acel lucru nu era consemnat nicăieri, nici măcar nu putea fi consemnat! Respectivul era exclus, era marginalizat pe cu totul alte motive, găseau altceva, în niciun caz faptul că a zis ceva de marele conducător”, a comentat CTP, la Digi24.

„Or  ăsta era un atac la adresa marelui conducător, adică dl. Barna, care nici măcar n-a fost pomenit. Putea să iasă conducerea unui partid sănătos, a unui partid democratic, să iasă dl. Barna şi să spună: domnule, e adevărat sau nu e adevărat că au fost semnături false cum spune doamna Olimpia Ardelean. Niciun cuvinţel! Ciocul mic. În schimb, au exclus-o pentru că a înjurat. Cum arată chestia asta? La doamna Postelnicescu, acelaşi lucru. Pentru ce a fost exclusă dânsa? Pentru că a adus daune imaginii partidului. Ei, asta este o metodă tipică a comuniştilor de a sufoca orice fel de opoziţie, orice fel de încercare de disidenţă în partid. O s-o vedem şi la PNL, exact aceeaşi atitudine ca a USR-ului”, a continuar fazetarul.

„Un partid sănătos, un partid democratic, un partid liber discută. De ce să nu discute? Am auzit de sute de ori moştenirea asta de la PCR: Domnule, se rezolvă în partid, rufele se spală în familie, la intern, nu vorbim la exterior! De ce să nu vorbiţi? Partidele parlamentare sunt subvenţionate cu sume uriaşe, după părerea mea, şi nejustificate de la bugetul României! PSD ia 60 de milioane de euro, PNL pe-aproape. Enorm de mulţi bani, nu ştiu de ce. Deci, aceste partide care trăiesc din banii noştri doresc să-şi rezolve chestiunile în privat. Nu! Trebuie să le rezolve de faţă cu cei care îi plătesc, cu oamenii, cu publicul. A spus ceva dna Ardelean, iese dl Barna tot public şi cu argumente, dacă are, contrazice sau nu ceea ce a spus un alt membru de partid. Ce ai a te teme?”, se întreabă retoric Cristian Tudor Popescu. 

Alegerile europarlamentare au fost, din punctul de vedere al gazetarului, un punct culminat al istoriei USR, care a intrat de atunci într-un declin evident.

„Imaginea unui partid nu poate fi afectată decât dacă partidul ăla are nişte probleme, nişte găuri în el. Că dacă partidul arată bine, e în regulă, e democratic şi aşa îl percep oamenii, dacă vine unul dintre membri şi începe să chirăie acolo că nu ştiu cine e dictator, se acoperă de ridicol. Dar când partidul are probleme pe care le simte toată lumea - USR-ul are continuu probleme de când a câştigat alegerile europarlamentare. Printr-o confuzie. Acum pot s-o spun: aia a fost o confuzie, cu USR-ul, acel scor obţinut de USR. Oamenii n-au ştiut cine e USR. Pur şi simplu n-au ştiut! După alegeri, s-a arătat cine sunt”, a punctat CTP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite