CTP, despre strategia Vioricăi Dăncilă pentru câştigarea alegerilor: Nu spun, dar zic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO digi24
FOTO digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat miercuri seara la Digi 24 strategia candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, spunând că premierul păstrează „bucăţi din discursul lui Dragnea” şi, în acelaşi timp, merge pe „tertipul nu spun, dar zic” astfel încât, pe de o parte să-şi asigure voturile votanţilor din „nucleul dur” al PSD şi pe de alta să-i recupereze pe cei pierduţi sau să obţină alţii noi.

Cristian Tudor Popescu spune că Viorica Dăncilă, în calitate de candidat PSD, încearcă „să păstreze votanţii PSD-ului- Dragnea, cei care au fost la europarlamentare, 23 la sută,  şi în acelaşi timp, încearcă să obţină, să recupereze ceva dintre votanţii PSD care nu au mai venit la vot şi au contribuit în mod esenţial la prăbuşirea partidului în acele alegeri”.

În demersul său, Viorica Dăncilă  „lucrează cu tertipul nu spun, dar zic”, după cum se dovedeşte în atitudinea sa faţă de evenimentele din 10 august - spune că e lovitură de stat şi, totodată, că „eu nu ştiu, sunt dosare, să se cerceteze, să răspundă cei vinovaţi” - dar şi faţă de ordonanţa 114 şi chestiunea  mutării ambasadei la Ierusalim.

Dăncilă a avut aceeaşi atitudine în epoca Dragnea, ca şi acum: „a susţinut în acelaşi stil: eu, antieropeană? Vai de mine!”, dar „a executat întocmai şi la timp toate ticăloşiile pe care i le-a ordonat Liviu Dragnea sau Vâlcov - „ când s-a dus în Parlamentul European şi l-a sictirit, a sictirit un întreg PE: n-am venit să vă dau socoteală domnilor şi doamnelor”.

„Şi acum dânsa spune că nu, ordonanţa 114 a avut şi părţi bune - încearcă să treacă drept nevinovată după ce până cu o lună înainte de alegerile din 26 mai a făcut toate jocurile murdare ale lui Liviu Dragnea, care pentru asta a pus-o în această funcţie. Când a simţit atunci că e posibil ca Dragnea să se prăbuşească abia atunci a refuzat acea ordonanţă pe justiţie”, a spus jurnalistul.

„Nu s-a delimitat nici atunci de Liviu Dragnea pentru că doreşte în continuare, în primul rând, şi e logic ce face, nu ştiu, a sfătuit- o cineva: înainte să iei marile voturi cu care să câştigi prezidenţialele, încearcă măcar să nu mai pierzi din ceea ce s-a obţinut la europarlamentare.

Şi atunci îşi menţine atitudinea faţă de Kovesi, continuă să susţină ca fiind valid modul samavolnic în care Kovesi a fost înlăturată de Tudorel Toader şi de CCR, continuă să susţină teza cu lovitura de stat din 10 august.

De ce? Nici măcar de Liviu Dragnea nu vrea să se distanţeze până la capăt, reia bucăţi din discursul lui Dragnea, acela cu s-au comis mari abuzuri, nedreptăţi, vă daţi seama ce înseamnă ca un om nevinovat să ajungă după gratii - păi asta se rezolvă pe calea justiţiei, există mecanisme în toate statele din lume unde se comit erori judiciare, nu se schimbă legislaţiia, o întorci cu lopata pentru a rezolva astfel de cazuri”.

„Speră să-şi obţină nucleul dur al PSD-ului şi, în acelaşi timp, „eu nu spun, dar zic, eu nu eram acolo, eu am fost blocată.

Cum să fii blocată când ai semnat Ordonanţa 114, când n-ai contribuit în vreun fel în legătură cu ce s-a întâmplat în 10 august, ai luat vreo măsură ca prim-ministru ca să se afle adevărul, ca vinovaţii să fie pedepsiţi - de pildă în legătură cu descretizarea acelor documente?” întreabă Cristian Tudor Popescu

Explicaţiile premierului 

Viorica Dăncilă a fost întrebată, miercuri seară, la Digi 24, la ce s-a referit când a declarat, în şedinţa Comitetului Executiv, că a fost izolată şase luni la Palatul Victoria şi a răspuns: ”Când am vorbit de blocaj, am vorbit din punct de vedere politic. (...) din punct de vedere al guvernării, al adoptării actelor normative”.

Întrebată dacă a luat deciziile pe care le-a vrut, premierul a mai spus: ”Bineînţeles! Dacă am adoptat actele normative, înseamnă că le-am adoptat pentru că am crezut în acele acte normative. Nu a stat nimeni lângă mine să îmi spună dacă să adopt sau să nu adopt un act normativ”.

Dăncilă a explicat că blocajul consta în fapul că nu a luat prea mult legătura cu colegii de partid şi din teritoriu, potrivit news.ro

De asemenea, întrebată cât din ceea ce făcea era de la Liviu Dragnea şi cât de la ea, Dăncilă a spus: ”Nu am făcut o evaluare şi nici nu vreau să fac o evaluare. V-am explicat că pentru mine este important ceea ce fac acum şi ceea ce voi face pe viitor”.

”Regretele sunt tardive, eu cred că acum nu este momentul în care să îmi exprim regretul pentru acţiune, pentru alta, pentru un mod de abordare sau altul. Cred că acum este momentul ca să mă gândesc cum fac să îmi duc partidul câtre câştig”, a răspuns Viorica Dăncilă, când a fost întrebată dacă regretă ceva din ceea ce a făcut în ”epoca Dragnea”.

  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite