CTP, despre miza întrebărilor referendumului pe justiţie: E vorba de aceşti 2 ani şi jumătate în care apele s-au ales

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi 24 despre întrebările pentru referendumul din 26 mai anunţate joi de preşedintele Klaus Iohannis catalogându-le drept „simbolice”, acestea reducându-se de fapt la întrebarea: „vreţi să se modifice legile în continuare aşa cum au fost ciuntite şi schilodite, vreme de doi ani şi jumătate, pentru a scăpa infractorii?”

„A spus aşa: venind la referendum votaţi pentru a nu mai fi furaţi cu legea în mână, deci referendumul se reduce de fapt la asta, a nu mai fi furaţi cu legea în mână. PSD-ALDE au modificat legile aşa cum au avut nevoie, ca să scape hoţii.

Prin această ieşire a făcut practic invizibile întrebările, ele nu mai contează”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce priveşte formularea întrebărilor, jurnalistul a spus că dacă prima întrebare referitoare la amnistie şi graţiere este destul de clară, „a doua în special este foarte logică, corect formulată în limba română dar nu e suficient, când te adresezi maselor, atâtor cetăţeni trebuie să găseşti formulări mai scurte, mai penetrante.”

Preşedintele a pus pe masă „în mod corect”, în opinia jurnalistului, miza votului pentru referendum şi , şi anume un vot pro democraţie şi pro justiţie: „Preşedintele pune lucrurile în acest cadru: votaţi chiar pentru mai mult, pentru o Românie în Europa sau în afara Europei. A introdus cuvântul „mine, să fiţi cu mine”: Sunteţi cu PSD sau cu mine. Implicit spune: votaţi cu mine ca preşedinte”, a remarcat Cristian Tudor Popescu, citat de digi24.ro

”Vreţi să trăim din nou într-o Românie ceauşescoidă? Despre asta este vorba. Aici nu este vorba numai despre cele două întrebări, ele sunt simbolice puse acolo. Întrebarea e cât se poate de clară, e vorba de aceşti 2 ani şi jumatate în care apele s-au ales. Cine stă acasă e vinovat în acest moment, nu e vinovat cel care vine şi votează „nu”, acela îşi exprimă părerea. Am o problemă cu cei care nu votează la referendum şi, mai grav, nu vin la secţia de vot. Eu îi voi dispreţui pe cei care nu vin la aceste alegeri. Se hotărăşte viitorul României pentru zeci de ani. Dragnea are planul până în 2040”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Comentariul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea conform căruia „aceste întrebări au o aprobare cvasiunanimă” şi nu corespund unei controverse din societate, multe voci spunând chiar că este „inutil”, conţine o „fractură logică”, în opinia jurnalistului, în condiţiile în care PSD l-a îndepărtat pe Tudorel Toader tocmai din cauza modificărilor la legi prin ordonanţă de urgenţă, modificări care vin „împotriva aprobării cvasiunanime.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite