CTP, către Dăncilă: Dacă ştii engleză, eşti trădător de ţară. Dar dacă nu ştii limba română, ce eşti?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a realizat o retrospectivă politică a gafelor politice din ultima săptămână, amintind de declaraţiile grobiene ale lui Eugen Teodorovici, cadoul primit de Viorica Dăncilă la Arad sau de remarca premierului la adresa vorbitorilor de limbă engleză.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook intitulată „Muhaiele, marţafoi & mincinoşi“, CTP a făcut un top 6 al săptămânii. Redăm mai jos mesajul jurnalistului:

1. Evaziune fiscală

Îmi plac curvele, dar nu în politică”, Eugen Teodorovici. Carevasăzică, ministrul de Finanţe al României ne comunică faptul că întreţine raporturi sexuale cu prostituate. Astea cer bani. În România, prostituţia nu e legalizată. Prin urmare, ministrul de Finanţe Teodorovici comite evaziune fiscală în mod repetat.

2. Mariagra

Seara bună din Tela Viv! Am terminat munca pe ziua de azi”. Mariagra Pini, pe facebook. Sunt şi alte locuri de pe glob care şi-ar putea schimba denumirea, odată ce le vizitează doamna: Losan Geles, Ciuda Demexico, Bueno Saires. De fapt, europarlamentarul Pini a răspuns prompt directivei Dăncilă de a stâlci în bătaie limbile străine.

3. Simboluri creştine

VV Dăncilă a primit de la conducerea PSD Arad o sabie de samurai şi o icoană. Între cele două obiecte, amândouă simboluri ale iubirii creştine, există o diferenţă majoră: cu icoana nu poţi să-ţi faci harakiri.

Dancila sabie de samurai

4. Costumatul fără cap

„Poate vi s-a întâmplat să cumpăraţi un costum cu un număr mai mare…”. Argumentul lui Ion Ştefan, candidatul lui Orban la ministerul Dezvoltării, pentru a justifica o evaziune fiscală de 19 ani, prin plata impozitului pe 76 mp construiţi pentru o casă de aproape 1000 mp. Costumul mai mare corespunzător diferenţei de la 1000 la 76 s-ar putea să-i fie larg şi lui Ghiţă Mureşan. Oricum, ţeasta dlui Ştefan nu s-ar mai vedea din el neam. Golul umed din spatele ochilor vajnicului liberal a făcut-o pe şefa d-sale, Raluca Turcan, să-şi acopere fruntea cu palma. Dl Orban a anunţat că îl va duce în continuare de mână la masă pe dl Ştefan.

5. Poligloţi şi monogloată

Aşa deci şi prin urmare, potrivit VV Dăncilă: dacă nu ştii engleză, eşti patriot. Dacă ştii engleză sau altă limbă străină, eşti trădător de ţară. Dar dacă nu ştii limba română, ce eşti?

6. MP²

„Atât spitalul Marie Curie, Bagdasar, cum este cunoscut în popor, lângă care se construieşte acest spital privat…”. Cu această declaraţie, primarul general Gabriela Firea a reuşit ceva rar, Minciuna şi Prostia ridicate la pătrat. Botezarea spitalului Marie Curie Bagdasar, o prostie pentru orice bucureştean vechi, şi minciuna în falş „spital privat”, când despre spitalul construit de organizaţia „Dăruieşte viaţă” s-a precizat de nenumăratele ori că va fi donat statului, devenind public, au fost negate în direct, la mai puţin de 24 de ore de dna Firea cu ţipete.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite