CTP, după conferinţa de joi a lui Dăncilă: E un progres realizat în materie de tupeu şi prostit în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24,  că şefa PSD a progresat în materie de „tupeu” şi de „prostit în faţă”, după ce Viorica Dăncilă a declarat, într-o conferinţă de presă, că guvernul condus de ea nu a pus piedică niciunui român care a aspirat la o funcţie înaltă în Europa, oferind ca exemplu cazul Laurei Codruţa Kovesi.

„Ceea ce mă face să intervin este progresul realizat în materie de tupeu, de prostit în faţă, de minciună sfruntată al doamnei Dăncilă. Deci spune că ea niciodată, e întrebată în legătură cu votarea Adinei Vălean, ea nu va ridica nicio obiecţie împotriva unui român care urmează să ocupe o funcţie înaltă în Europa. Am înţepenit! Acest guvern condus de doamna asta a hăituit-o pur şi simplu până în ultima clipă pe Laura Codruţa Kovesi. Ne amintim, lăsând la o parte ce a făcut Tudorel Toader cu scrisorile alea, doamna Dăncilă însăşi a spus până în ultimul moment că guvernul nu o sprijină pe Laura Codruţa Kovesi. Şi acum pronunţă aceste cuvine! E un progres. O să ajungă să spună într-o zi: nu vedeţi ce brunetă sunt?! Cred, pe linia asta”, a spus Cristian Tudor Popescu, în studioul Digi 24.

„Apoi, nu ştiu ce s-a votat în Parlament că nu eram membru al Parlamentului. Iar, minunat! Eşti şeful guvernului şi nu ştii ce s-a votat în Parlament. Şi o spune cu subiect şi predicat. Mda, trebuie să fii membru al Parlamentului, nu-i suficient să fii prim-minisru, ca să ştii ce se votează în Parlament şi cu ce legi vei lucra în continuare ca şef al Executivului. Din nou, extraordinar!”, a adăugat el, la emisiunea Digi 24.

„Nişte minciuni încremenitoare! S-a antrenat bine doamna. PSD a dus România în NATO! PSD a dus România în NATO?! În NATO, România nici acum nu ştiu dacă era intrată dacă nu mureau cei aproximativ 3.000 de oameni la World Trade Center, în 2001. Din acel moment până atunci nu eram nici măcar pe lista de aşteptare, atunci am fost luaţi în considerare din punct de vedere geostrategic. Apoi, PSD a dus România în UE. Ştiţi cine a făcut-o? Emil Constantinescu, cu un gest pe care l-am criticat dur atunci şi nu regret, pentru că eu sunt gazetar, nusunt om politic, dar Emil Constantinescu a dat atunci drept de survol avioanelor americane să bombardeze Iugoslavia. Pentru a asta a venit Tony Blair la Bucureşti şi în Parlamentul României a spus: mulţumesc pentru ce aţi făcut pentru noi şi, în consecinţă, România va intra în UE. Şi s-a ţinut de cuvânt, din momentul ăla România a fost pusă pe şine şi a trecut prin toate procedurile cu atâtea concesii”, a precizat gazetarul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite