CSCI: 40% din români ar vota un candidat PSD la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daciana Sârbu este unul dintre cei mai activi europarlamentari PSD
Daciana Sârbu este unul dintre cei mai activi europarlamentari PSD

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar câştiga cele mai multe voturi, arată cel mai recent sondaj de opiniei realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), potrivit pesurse.ro

Astfel, candidaţii social-democraţia ar fi votaţi de 40% din români. Pe locurile următoare în preferinţele celor chestionaţi se situează candidaţii liberali cu 21% şi cei ai PDL cu 17%. Candidaţii PPDD la euroalegeri ar fi votaţi de 4% din români, iar cei ai UDMR de 5% din cei chestionaţi. Aceeaşi cercetare arată că numai 3% din români ar trimite un candidat PRM în PE. Acelaşi procent de români (3%) s-ar vedea reprezentat de un candidat de la Mişcarea Populară. În acelaşi sondaj, candidaţii PC sunt preferaţi numai de 2% din români.

Potrivit cercetării, participarea la vot pentru alegerile europene va fi de cel mult 34-35%. Au fost luate în calcul persoanele care sunt în ţară la data alegerilor, cele care sunt interesate de politică şi care susţin că merg cu siguranţă la vot. 

Cele mai multe persoane chestionate, 54%, au declarat că nu vor merge la vot, în timp ce 12% nu vor fi în ţară la acel moment.

Sondajul CSCI a fost efectuat la nivel naţional, în perioada 12-15 august 2013, pe un eşantion de 1.100 de persoane din populaţia adultă, neinstituţionalizată, folosind metoda CATI. 

Eşantionul a fost validat pe baza datelor Institutului de Statistică din 2009 şi a recensământului populaţiei din 2002. 

Eroarea tolerată este de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite