„Cronică de Cotroceni“. Adriana Săftoiu, din culisele colaborării cu Traian Băsescu: „A fost ajutat să se strice“. Replica fostului preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Adriana Săftoiu, a lansat recent, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, un volum în care povesteşte experienţa trăită la Palatul Cotroceni, în perioada în care a colaborat cu fostul preşedinte Traian Băsescu. Săftoiu a vorbit, în carte, inclusiv, despre relaţia dintre Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu din perioada 2004-2007 a comentat duminică seara, la Digi 24, mai multe evenimente descrise în volumul lansat cu titlul „Cronică de Cotroceni“. „E o încercare a mea de a spune: uitaţi cum un om politic poate eşua. Dacă cineva crede că un om politic câştigă şi pierde de unul singur, se înşală. Omul politic pierde şi câştigă împreună cu noi toţi“, a declarat Săftoiu, la Digi 24.

Ea a vorbit despre perioada petrecută la Cotroceni şi a descris colaborarea cu fostul preşedinte.

„Mi s-a părut că avea o nemulţumire în relaţia cu echipa. Plecase Andrei Pleşu, Renate Weber făcea deja un pas înapoi, din toată echipa eram eu şi Stolojan cu vechime. Târziu mi-am dat seama de unde îi venea această natură. Mult prea repede, şi acest lucru nu i-a făcut bine lui Traian Băsescu, şi-a dorit să fie adulat. Iar prima echipă avea respect faţă de Traian Băsescu , dar nu-l adula nimeni. Traian Băsescu se confrunta cu propria echipă, care nu-l adula, care nu dădea din cap tot timpul, care nu-i spunea că totul e perfect şi se confrunta cu ceilalţi“, a povestit Săftoiu.

„Traian Băsescu nu a devenit un om care a dezamăgit de unul singur. Funcţionează precum creşterea unui copil, dacă atunci când e la faza de pionierat, de învăţat, nu îl ajuţi să se corecteze, degeaba intervii mai târziu“, a mai spus ea.

În ce priveşte venirea Elenei Udrea în echipa lui Traian Băsescu, Săftoiu a declarat că aceasta era „total inadecvată“.

„Elena Udrea era căsătorită cu Dorin Cocoş. Noi vorbiserăm până aproape de iunie 2014 de Dorin Cocoş, Petrache, Bittner, pe care îi prezentam, alături de Gabi Oprea, drept stâlpii mafiei lui Adrian Năstase. Şi când spuneam că e cel puţin inadecvat, era şi foarte aproape după ce câştigam alegerile. Eu cred că Elena Udrea ar fi putut să aibă o traiectorie diferită dacă nu l-ar fi avut consultant pe Traian Băsescu, ar fi greşit mai puţin. A intrat pe scenă brusc, impusă de Traian Băsescu, fără ca trecutul ei politic să fie bine conturat. Trecutul ei era legat fix de soţul ei, ceea ce a şi dus la scoaterea Elenei Udrea din echipă“, a spus Adriana Săftoiu.

În ce priveşte volumul publicat, fostul purtător de cuvânt a declarat că nu încearcă să facă un portret al lui Traian Băsescu, ci profilul unei societăţi „care poate să şi ajute la un moment dat un om cu bune calităţi să eşueze“.

„Traian Băsescu a fost ajutat să se strice“, a mai spus ea.  

Reacţia lui Traian Băsescu

Fostul preşedinte a avut o replică dură la adresa Adrianei Săftoiu, după publicarea volumului „Cronică de Cotroceni“.

„Nu am citit cartea doamnei Săftoiu, sunt mulţi oameni amărâţi în ziua de azi. Probabil nu mai e o perioadă în care mai sunt şi alte surse de venituri şi atunci să îţi încalci onestitatea faţă de un om care a avut încredere în tine... Slavă Domnului că m-am oprit cu încrederea în 2007: cu toţi consilierii am avut despărţiri amiabile. Cu Adriana Săftoiu e mult mai complicată motivaţia şi nu aş intra în ea“, a spus Băsescu.

Citeşte şi:

Traian Băsescu: Nu îmi e teamă că o să fiu arestat şi nici de evoluţia dosarelor

Traian Băsescu a declarat, duminică seară, în cadrul unui interviu acordat postului B1 TV, că nu îi este frică de o posibilă arestare şi a subliniat faptul că Tiberiu Niţu a început să fie vânător de fost preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite