Cristina Trăilă, fosta şefă ANRMAP, l-a chemat în judecată pe Ponta şi îi cere despăgubiri de 100.000 de euro

Cristina Trăilă, fosta şefă ANRMAP, l-a chemat în judecată pe Ponta şi îi cere despăgubiri de 100.000 de euro

Cristina Trăilă

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Cristina Trăilă, a declarat, joi, că l-a acţionat în judecată pe Victor Ponta pentru acuzaţiile referitoare la fraudarea fondurilor europene şi la activitatea desfăşurată ca şefă la ANRMAP, cerându-i o reparaţie patrimonială de 100.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am introdus cererea de chemare în judecată împotriva lui Victor Ponta în privinţa minciunilor la adresa mea. Cu fiecare minciună pe care o va spune Victor Ponta se va alege cu o nouă plângere în instanţă", a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, Cristina Trăilă.

În plângere se arată că Victor Ponta "a adus atingere onoarei demnităţii prestigiului şi cinstei" persoanei Cristina Trăilă prin "proferarea de expresii insultătoare, calomnii, defăimări şi denigrări prin adresarea directă în public şi prin mass-media".

"Vă solucit ca domnul Victor Viorel Ponta să înlăture efectele acuzaţiilor nelegitime aduse la adresa mea prin declaraţiile publice făcute prin mijloace identice, respectiv prin scuze publice şi retractarea declaraţiilor referitoare la persoana mea, precum şi de a acorda o reparaţie patrimonială pentru acest prejudiciu adus onoarei şi reputaţiei în cuantum de 100 de mii de euro", se mai recizează în plângere, transmite Mediafax.

Fosta conducere a ANRMAP a fost acuzată de Corpul de control al premierului că a acoperit nereguli la Primăria sectorului 3, Metrorex, Primăria Târgu Mureş şi CJ Galaţi.

În urma verificărilor efectuate la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) pentru perioada 1 ianuarie 2009-30 iunie 2012, legat de modul de respectare a prevederilor legale privind organizarea, funcţionarea şi exercitarea atribuţiilor de către personalul ANRMAP, -a constatat că, la 28 martie 2012, Ministerul Afacerilor Europene a transmis preşedintelui ANRMAP faptul că în sistemul EU Pilot a fost introdusă o solicitare de informaţii din partea Direcţiei Generale Piaţa Internă şi Servicii din cadrul Comisiei Europene, privind legalitatea atribuirii de către Primăria Sector 3 - Bucureşti, în perioada 2008-2010, a unui număr de 77 de contracte prin procedura "negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare", solicitandu-se, totodată, transmiterea răspunsului oficial până la 30 aprilie 2012.

Premierul Victor Ponta declara, în septembrie, referindu-se la "dezastrul" legat de fondurile europene, că el a luat o "primă măsură importantă", anume schimbarea Guvernului democrat-liberal.

"Nu mai putem întoarce timpul înapoi şi să nu îi mai lăsăm pe Botiş, Lăzăroiu, Sulfina Barbu, doamna Trăilă de la ANRMAP şi doamna Cristina Zevedei, tot de la PDL Bucureşti, sub conducerea căreia s-a produs catastrofa. Sunt convins că în domeniul fondurilor europene, PDL, cu cât se ascunde, cu atât e în avantajul lor. Să nu ne amintim cu totul ce au făcut", comenta Victor Ponta.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările