CTP, după ce Cîţu a devenit preşedintele PNL: „La acest congres a fost reales Klaus Iohannis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a declarat într-un interviu pentru Digi24, după Congresul PNL de sâmbătă, că adevăratul câştigător este Klaus Iohannis care a fost „reales preşedinte PNL”.

„La acest congres preşedintele PNL a fost reales, Klaus Iohannis. Era preşedinte în 2014 înainte de a deveni preşedintele ţării şi acum a fost reales”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

El a povestit un episod din 2014 despre care a afirmat că este elocvent pentru felul în care a decurs relaţia dintre Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. După pierderea alegerilor, Orban a anunţat că între el şi Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”. „Ce s-a întâmplat în relatia Klaus Iohannis – Ludovic Orban care a generat ce a fost la congres pentru mine îşi avea de mult explicaţia. 2014, vara, într-o replică a lui Klaus Iohannis, care nu era nici candidat, atunci se bătea cu Crin Antonescu pentru preşedinţia PNL. Am avut o discuţie cu Iohannis, prima şi ultima, din aceea discutie o să decupez o replică. Eu îl întreb ce veţi face cu Ludovic Orban şi domnul iohannis imi spune: „O să-l las să-şi facă numărul”. Şi l-a lăsat”, a afirmat gazetarul.

CTP subliniază că sfârşitul lui Orban în fruntea PNL nu a venit de la Klaus Iohannis, ci de la alţi lideri ai PNL care au considerat, după alegerile parlamentare din decembrie 2020, că nu mai este de folos partidului.

„Klaus Iohannis nu a iniţiat această cădere a lui Orban, ci liderii importanţi ai PNL au considerat că Orban este epuizat după alegerile din 2020, nu mai poate să livreze partidului nimic, ba mai mult a dezavantajat partidul băgându-se la negocieri pentru funcţia aia de preşedinte al Camerei”, a precizat analistul.

El a condamnat comportamentul unor delegaţi care l-au huiduit pe Florin Cîţu în timpul discursului de la Congres. „Era previzibil şi Orban ştia asta (nr. că va pierde) şi totuşi a dus-o până la capăt cu acei troglodiţi din sală, care zbierau, care au mers până în creierul pane ars. Cum poţi să vii cu lozinci în sală de tipul vrem libertate nu comunism, supererou Orban. Care comunism, cine venea cu comunism în sală?”, a precizat CTP.

Premierul Florin Cîţu a câştigat alegerile interne pentru funcţia de preşedinte al PNL în urma Congresului de sâmbătă de la Romexpo. Florin Cîţu a obţinut 2.878 dintre voturile delegaţilor liberali, în timp ce contracandidatul său Ludovic Orban a obţinut 1.898.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite