Cristian Preda:USL e alianţă de stânga, de la asta trebuie alcătuită alternativa - Mişcarea Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea Populară nu poate fi alcătuită decât de la premisa că trebuie să fie de dreapta, susţine pe blog europarlamentarul PDL Cristian Preda, precizând că vor putea intra în susţinerea unei noi guvernări toţi adversarii stângii, inclusiv liberalii care nu se recunosc în compania lui Victor Ponta.

Potrivit lui Preda, problema politică principală în 2012 este definită de USL plecând de la două persoane.

"USL crede că alegerile de anul acesta trebuie să aducă înscăunarea lui Victor Ponta la Palatul Victoria şi debarcarea lui Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni. Instalarea lui MRU la cârma Guvernului a redefinit datele problemei: Traian Băsescu a arătat astfel care este profilul de premier pe care îl susţine şi care ar putea de asemenea asigură menţinerea actualei linii politice prezidenţiale. Această schimbare de perspectivă va avea nevoie de o construcţie politică nouă. ", scrie Preda.
El precizează că USL e în această clipă o alianţă de stânga, iar o alternativă la Uniune trebuie să fie, deci, de dreapta.

"Mult discutata Mişcare Populară nu va putea fi alcătuită decât pornind de la acest clivaj. Vor putea intra în susţinerea unei noi guvernări toţi adversarii stângii. Inclusiv peneliştii care nu se recunosc în compania lui Victor Ponta. Nu e simplu, dar nici imposibil ca PDL să rămână actorul politic cheie", scrie Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite