Cristian Preda: „Victor Ponta este cel mai aprig adversar al statului de drept“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blogul personal că statul de drept are mulţi adversari la Bucureşti, iar cel mai aprig este Victor Ponta. Afirmaţia a fost cuprinsă în discursul despre MCV şi felul în care îl tratează premierul Ponta, pe care Preda l-a ţinut miercuri seara în plenul PE de la Strasbourg.

„ Orice cetăţean român şi-a pus măcar o dată întrebarea: de ce a fost creat MCV?Răspunsul e ştiut aici, în Parlament: pentru ca statul de drept să devină o realitate efectivă în România. A fost o speranţă, dar şi un angajament, în ianuarie 2007, atunci când România intra în Uniune. Din păcate, nici azi, la 6 ani după, nu putem vorbi despre o asemenea realitate efectivă. (...)Din păcate, la Bucureşti, de la instalarea lui Victor Ponta ca premier, statul de drept e sub asediu guvernamental”, a precizat Cristian Preda.

Potrivit europarlametarului, Ponta nu vrea să-şi asume exigenţele domniei legii, ba, mai mult, a descris solicitările din ultimul raport MCV ca atacuri partizane, inutile, inexacte.

„Aceste solicitări sunt, de fapt, toate în favoarea cetăţenilor români. E un bine, nu un rău să ai guvern fără corupţi! E un bine, nu un rău ca deputaţii să fie egali în faţa legii cu ceilalţi cetăţeni! E un bine, nu un rău ca dezbaterea constituţională să caute consensul cât mai larg! E un bine, nu un rău ca procurorii să ancheteze acte de corupţie!“, mai spune Preda, subliniind că premierul preferă să trateze cerinţele curpinse în raport ca pe un atac pus la cale de străini, ajutaţi de trădători ai patriei.

În continuare, Preda mai spune că pentru a înţelege mai bine situaţia, trebuie precizat că premierul român are un război personal cu principiul statului de drept, potrivit căruia legile guvernează, nu oamenii.

„Într-adevăr, atunci când Victor Ponta a fost acuzat de plagiat, ministrul educaţiei din Guvernul pe care-l conducea atunci a desfiinţat comisia care îl acuza pe şeful guvernului. Apoi, după ce Universitatea din Bucureşti a decis că teza lui Ponta e plagiată, un alt ministru al educaţiei a refuzat să retragă titlul de doctor premierului. Zilele trecute, actualul ministru al educaţiei propunea ca rectorii să nu mai poată decide nimic în privinţa plagiatului.Când regulile se schimbă pentru a acoperi frauda unui politician, avem junglă, nu lege“, a conchis Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite