Cristian Preda: „USL se rupe în mai 2014“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris pe blogul personal că ruperea USL nu se va petrece la prezidenţialele din decembrie 2014, aşa cum susţin unii „profeţi“, ci mai devreme, în luna mai, la alegerile pentru Parlamentul European (PE). Informaţia a fost confirmată, sâmbătă, de ministrul pesedist al mediului Rovana Plumb.

„Nu puţini au fost profeţii care au anunţat ruperea USL înainte de alegerile din 2012. Divorţul, aşa cum se ştie, nu s-a produs. Asta nu i-a făcut pe profeţi să abandoneze cauza pe care o slujesc, mutând data rupturii în 2014, cu prilejul prezidenţialelor. Acum câteva zile, PNL a anunţat însă că ruptura se va produce mai devreme, şi anume în mai 2014, la alegerile pentru Parlamentul European“, a scris Preda pe blog.

Preda aminteşte că Rovana Plumb a confirmat, sâmbătă, la Ploieşti, că PSD şi PNL vor avea liste separate în scrutinul pentru PE. Ba, mai mult, ea a anunţat şi obiectivul PSD: 47% din mandate, adică 15 din totalul de 32 (câte va avea România, începând de la anul).

Pesedista a susţinut că actualii parteneri din USL vor avea în total 70% din mandate. Ceea ce înseamnă că peneliştilor le-ar reveni un scor de 23%, care le-ar aduce 7 mandate.

„Pesediştii se consideră de două ori mai puternici decât peneliştii. Plumb confirmă că PSD va repeta comportamentul din 2009. Atunci, deşi erau la guvernare, împreună cu PDL, pesediştii au avut liste distincte de candidaţi la alegerile pentru PE“, a mai spus Preda.

De asemenea, Preda a subliniat că, în 2009, PSD a abandonat compromisul guvernamental, în preajma prezidenţialelor şi se întreabă retoric dacă în 2014 se va petrece la fel.

„Nu vreau să intru în rândul profeţilor, aşa că mă voi abţine de la orice comentarii.
În culise se spun multe, inclusiv despre plagierea unui şiretlic folosit de către PSD în 2008, la alegerile pentru Primăria Capitalei, dar deocamdată e vorba probabil doar despre temeri şi intoxicări“, a conchis Preda.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite