Cristian Preda: „Mulţi români se simt nereprezentaţi politic. Un partid nou? Ce credeţi?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, pe blog, că mulţi români se simt nereprezentaţi politic, iar o parte dintre aceştia consideră că decepţiile produse de CDR, ADA sau ARD pot fi compensate doar printr-un partid nou, "de 5-7%", el scriind, la final: "Un partid nou? Ce credeţi?"

"Mulţi cetăţeni români se simt nereprezentaţi politic. Sunt în contact cu două categorii care cunosc această tristă condiţie. E vorba despre cei care lucrează în mediul privat, fie în filiale ale unor multinaţionale, fie în IMM-uri locale care au funcţionat – aş sublinia: în mod programatic – fără contracte cu statul. Două sunt reproşurile pe care le aduc aceştia partidelor prezente: calitatea dezastruoasă a celor care pregătesc şi a celor care iau deciziile ministeriale, respectiv crearea unei false economii private, prin distribuirea arbitrară a unor fonduri publice importante. Aşteptarea principală a lor este o alocare raţională a resurselor prin piaţă şi o sporire a expertizei birocraţilor şi decidenţilor politici", scrie Preda.

Potrivit acestuia, a doua categorie este cea a unor oameni care au educaţie înaltă şi foarte înaltă, dar care lucrează în sectorul public.

"Activi la începutul anilor '90 în opoziţia faţă de ceea ce se numea atunci neocomunism, aceştia trăiesc în momentul de faţă cu sentimentul că decepţiile produse de CDR, Alianţa DA sau ARD nu pot fi compensate decât prin crearea unei forme politice noi", scrie Preda.

El menţionează că ar putea fi vorba despre un partid de "5-7%".

"Un asemenea proiect ar trebui să combine o ambiţie măsurată – să fie un partid de 5-7%, care să facă însă presiune în direcţia modernizării europene – şi o autenticitate mult-aşteptată. Demobilizarea acestei categorii s-a produs de fiecare dată când politicienii care au promis ruperea de trecut au acceptat compromisuri compromiţătoare. Nereprezentaţii pomeniţi aici se auto-plasează în clasa medie şi sunt în aşteptare. Le va răspunde cineva? Vreunul dintre partidele consacrate, care se va trezi din adormire? Un partid nou? Ce credeţi? Cine vă reprezintă? Sau vă consideraţi nereprezentat(ă)?", scrie europarlamentarul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite