Cristian Preda şi Monica Macovei se duelează pe bloguri: „De ce am plecat din PDL“ versus „De ce am rămas în PDL“

Cristian Preda şi Monica Macovei se duelează pe bloguri: „De ce am
plecat din PDL“ versus „De ce am rămas în PDL“

Cristian preda a fost mereu o voce critică în PDL Foto: Adevărul

Europarlamentarul Cristian Preda a argumentat, în cinci puncte, pe blogul personal, de ce a plecat din PDL, după ce Monica Macovei a explicat, tot în cinci puncte, de ce a rămas în formaţiunea condusă de Vasile Blaga.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au făcut echipă pentru a încerca să-l schimbe pe Vasile Blaga de la conducerea PDL, la Congresul din primăvară al formaţiunii, acum Cristian Preda şi Monica Macovei au ajuns la cuţite. Preda a postat pe blog motivele pentru care a părăsit formaţiunea democrat-liberală, cu următoarea menţiune:  „Pasajele cu bold sunt scrise de mine; restul textului l-am plagiat de la Monica Macovei, din textul care poartă titlul <<De ce am rămas în PDL>>, pe care îl puteţi citi pe blogul ei“.

Astfel, Preda explica motivele plecării sale din partid:
„Pentru că:
(1) nu am renunţat la obiectivul să reformez PDL şi clasa politică; obiectivele grele nu se ating uşor;
(2) nu renunţ la opiniile critice faţă de PDL atunci când cred că greşeşte;
(3) nu sunt traseist ci am fost dat afară în baza unui articol formulat de Monica Macovei şi de colegii reformişti pentru a elimina corupţii, nu vocile critice
(4) nu am negociat cu nimeni şi nimic privind prezenţa mea pe lista pentru Parlamentul European, mi-am depus candidatura ca orice alt membru;
(5) nu voi vorbi de rău colegii reformişti şi nu vreau să am discuţii publice cu ei pe această temă, dar trebuie să ne confruntăm viziunile politice, nu să afişăm bunele noastre sentimente formulate în funcţie de conjuncturi.

Citeşte materiale pe aceeaşi temă:

Cea mai discriminată minoritate

Blaga: Stolojan, Macovei, Ungureanu vor fi pe lista PDL pentru europarlamentare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: