Cristian Preda: „Merg în Mişcarea Populară dacă acolo vor fi suporterii lui Băsescu, iar PDL se opune acestuia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda spune că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară este o alternativă la un „PDL care este leşinat“, notează Mediafax. Preda admite că ar putea face parte din viitoarea construcţie politică dacă în această formaţiune se vor reuni suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va continua să-i rămână ostil preşedintelui.

„Dacă Mişcarea Populară îi va aduna pe suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va continua să se opună preşedintelui, mă voi regăsi în mod cert în Mişcarea Populară. Dincolo de faptul că se doreşte o alternativă la un PDL care este leşinat în acest moment, dacă dincolo de asta Mişcarea Populară va aduna suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va rămâne un partid anti-Băsescu, evident că mă voi regăsi în Mişcarea Populară“, a spus Cristian Preda.

„Apariţia unui asemenea partid este o reacţie la slăbiciunile pe care le-a arătat PDL, e o alternativă la PDL“, a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

Referitor la posibilitatea ca un asemenea partid să propună şi un candidat la prezidenţialele de anul viitor, Preda a răspuns: „E foarte posibil, bineînţeles. Nu e exclus asta“.

Fundaţia Mişcarea Populară a anunţat începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul Mişcarea Populară.

În urma consultărilor membrilor Fundaţiei Mişcarea Populară, care au avut loc în perioada 20-24 mai, pe site-ul său, s-au constatat următoarele rezultate: 58% doresc să existe şi fundaţie şi partid, 31% doar partid, 11% doar fundaţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite