Cristian Preda: „Invitând PDL la discuţii, Ponta doreşte să îl izoleze pe Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Preda consideră că invitaţia lui Victor Ponta de a discuta pe teme economice cu PDL nu este o capcană, ci doar un gest politicianist, prin care premierul ar dori să îl izoleze pe preşedintele Traian Băsescu.

„Invitând PDL la discuţii, dr. Ponta doreşte, în schimb, să îl izoleze pe Băsescu. Invitaţia lui Victor Ponta de a discuta chestiuni economice cu PDL nu e o capcană. E doar un gest politicianist. Premierul nu are vreun interes pentru economie şi nu PDL e «dascălul» care i-l va stârni. El nu are nevoie nici de sprijin în Parlament şi cu atât mai puţin în guvern. Alianţa cu PNL & Voiculescu e solidă", susţine Preda, într-o postare pe blogul personal.

Europarlamntarul suspendat din PDL crede că invitaţia lui Victor Ponta este doat o încercare de a-l pune într-o lumină proastă pe preşedintele Traian Băsescu.

„El speră că PDL va merge la consultări, pentru a putea spune după aceea că singurul actor politic nefrecventabil e Băsescu. Din punctul de vedere al celui mai celebru discipol al lui A. Năstase, acceptarea invitaţiei de către PDL ar fi un soi de justificare pentru blocarea coabitării. Vedeţi, ar putea spune Ponta, eu am dialog şi cu adversarii, doar cu Băsescu nu se poate înţelege nimeni“, crede Preda.

Europarlamentarul consideră că dacă conducerea PDL va dori desprinderea de preşedintele Băsescu, atunci întâlnirea va avea loc.

„Are ceva de câştigat PDL dintr-un asemenea scenariu? Dacă Blaga, Predoiu & comp. vor să oficializeze ceea ce afirmă în spatele uşilor închise, şi anume despărţirea definitivă de Băsescu, întâlnirea va avea loc. Dacă nu, nu“, a mai adăugat Preda.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că poziţia USL este de a încuraja opoziţia de a veni cu propuneri pe teme economice. „Am constatat că şi PDL a formulat nişte propuneri pe zona economică, pe care le-am tratat serios. Ori de câte ori va fi vorba despre propuneri cu caracter economic, reiterez dorinţa de dialog, nu pretindem că ştim tot. Dialogul este un lucru pe care ni-l dorim şi reprezintă o schimbare faţă de modul în care s-a făcut politică din 2009. Am luat act de propunerea privind reducerea cotei unice şi creşterea salariului la 1.000 de RON. Nu le respingem, dacă există măsuri concrete suntem dispuşi să discutăm pe această temă cu Predoiu, Blaga“, a afirmat premeirul într-o conferinţă de presă susţinută luni.

Deputatul PDL, Elena Udrea, a declarat luni că disponibilitatea premierului Victor Ponta de a invita PDL la negocieri pe teme economice este doar un exerciţiu de imagine, pentru că specialiştii săi i-au recomandat să înceteze cu acest război politic pe care l-a purtat de când s-a întors din vacanţă.

„Este un exerciţiu de imagine al lui Victor Ponta. Este ultimul om care poate să vorbească de atacuri la persoană pentru că de la întoarcerea din vacanţă numai asta a făcut. Propunerile de care a vorbit le-am făcut de acum un an de zile. Specialiştii i-au atras atenţia că nu mai poate continua aşa. Este doar o strategie de comunicare a premierului, dar nu avem decât de câştigat cu toţii“, a fost reacţia la cald a Elenei Udrea, invitată la RTV.

Materiale pe aceeaşi temă:
 

Victor Ponta momeşte Opoziţia

Udrea, despre declaraţia lui Victor Ponta de a invita PDL la negocieri: „Este doar o strategie de comunicare a premierului“

PDL este deschis pentru o colaborare cu toate partidele de centru-dreapta, inclusiv cu PNL
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite