Cristian Preda ia în calcul autosuspendarea din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda                                                                                         FOTO: Adevărul
Cristian Preda                                                                                         FOTO: Adevărul

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, marţi, că ia în considerare autosuspendarea din PDL, el spunând că este "stupefiat" şi "foarte nemulţumit" de situaţia din partid.

Preda critică, la RFI, faptul că formaţiunea nu are încă un Guvern din umbră. În plus, faptul că lui Mihai Răzvan Ungureanu nu i se va permite să participe la cursa internă din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie este "o alegere strategică dezastruoasă", în opinia eurodeputatului.

Cristian Preda ar fi vrut ca viitorul candidat al PDL la Preşedinţie să fie desemnat în luna iulie.

"Eu am propus un alt calendar. Am transmis preşedintelui partidului o propunere cu un calendar care viza următoarele săptămâni şi o desemnare la începutul lui iulie. Am propus de asemenea două modalităţi concrete de organizare a acestor alegeri primare, ţinând seama, evident, de Statut. O modalitate ar fi aceea în care votează toţi militanţii, rezultatul e consemnat la nivelul ţării şi candidatul care obţine cele mai multe voturi devine prezidenţiabilul susţinut de PDL, indiferent dacă el este membru al partidului sau nu, dacă, aşa cum spunea şi Liviu Negoiţă, doreşte cineva să intre în această competiţie. O altă modalitate pe care am propus-o ar fi aceea de a avea un sistem de vot asemănător celui folosit în America, un sistem cu mari electori. Altfel spus, membrii PDL votează la nivelul judeţului şi aceşti mari alegători desemnaţi la nivelul judeţului au un mandat imperativ în CNC, organismul nostru care decide prezidenţiabilul", a declarat Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite