Cristian Preda: La europarlamentare vom avea USD şi PNL în război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Preda este de părere că între USD şi PNL va exista un război total la euroalegeri, iar propunerea lui Klaus Iohannis în guvern a fost răspunsul liderului liberal Crin Antonescu la refuzul pesediştilor de a face listă unică la alegeri, sub sigla USL.

„La trei zile de la anunţarea numelui primarului din Sibiu ca ministeriabil, a venit şi replica pesediştilor: au prezentat public USD, adică alianţa PSD-PC-UNPR“, a scris Preda, subliniind că la europene „vom avea USD şi PNL în război“.

„Sper să rămână aşa. Fiindcă spargerea USL face bine competiţiei politice din România.Câtă vreme va exista acest cvasi-monopol asupra vieţii parlamentare, guvernarea va fi slabă, fiindcă va fi lipsită de orice control din partea legislativului“, a mai scris europarlamentarul.

În altă ordine de idei, Preda a catalogat drept neinspirat modul în care Antonescu i-a răspuns lui Ponta în contextul înfiinţării USD.

„Liderul PNL a avut o reacţie neinspirată: nu pentru că l-a criticat pe Ponta (asta e foarte sănătos!), ci fiindcă a făcut-o incriminând intervenţia Comisiei Europene din vara lui 2012, cu cuvintele «nu eu m-am dus să-mi dea Barroso lista ca la chelner»“, a conchis Preda.

S-a născut o nouă alianţă. PSD, PC şi UNPR merg la Bruxelles sub numele USD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, liderul PC, Daniel Constantin, şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, au semnat astăzi un protocol de colaborare care are la bază euroalegerile din mai. Uniunea Social-Democrată (USD) este alianţă sub umbrela căreia PSD, PC şi UNPR vor candida pentru alegerile europarlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite