Cristian Preda, despre Antonescu: „Îşi hrăneşte ambiţia doar cu crize politice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda Foto Arhiva Adevărul
Cristian Preda Foto Arhiva Adevărul

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris pe blogul personal că atitudinea liderului PNL faţă de intenţia premierului de a o numi pe Laura Codruţa Kovesi la DNA este anti-europeană şi confirmă faptul că îşi hrăneşte ambiţia doar cu crize politice.

„Antonescu a făcut publică opoziţia sa faţă de depăşirea crizei de la vârful parchetelor.Nu a mers până acolo încât să propună un nume pentru portofoliul Justiţiei, pentru a bloca astfel acţiunea premierului, hotărât – după multe luni de amânare – să îşi ţină promisiunea făcută lui Barroso. Şeful PNL a ţinut, totuşi, să sugereze că demersul raţional al premierului ameninţă USL. Confirmând faptul că îşi hrăneşte ambiţia doar cu crize politice, Antonescu îşi consolidează astfel profilul anti-european“, a precizat Cristian Preda.

El a mai scris că, în urmă cu patru zile, i-a solicitat Monei Pivniceru să prezinte un bilanţ al activităţii în fruntea ministerului Justiţiei şi că cererea sa a fost ignorată.

„A furnizat, în schimb, o succintă explicaţie a mandatului dnei. Pivniceru dl. G.C.L. Antonescu, cel care a impus-o ca ministru. Mona Pivniceru a greşit, consideră şeful penelist, fiindcă “a luat în serios ce s-a discutat la Comisia Europeană”. Era avută în vedere solicitarea de numire a şefului DNA şi a Procurorului General“, mai spune Preda, care este de părere că Pivniceru a eşuat lamentabil, propunând două nume care n-au primit sprijinul CSM.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, nu exclude varianta ca fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi să fie numită la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adăugând că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă această persoană, considerată "omul lui Băsescu", va fi numită la DNA.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în cazul în care premierul Victor Ponta o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, se pune întrebarea ce se întâmplă în continuare, adică dacă se rupe USL, el spunând că "poate e şi asta o variantă", deşi are îndoieli.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite