Cristian Preda, convocat de Consiliul Ordinului „Steaua României” pentru „defăimarea ţării”. „Prigoana a început“. Va fi judecat de Firea şi de un condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat de Consiliul de Onoare al Ordinului „Steaua României” pentru defăimarea ţării.
Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat de Consiliul de Onoare al Ordinului „Steaua României” pentru defăimarea ţării.

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat, miercuri, că a fost convocat de Consiliul de Onoare al Ordinului „Steaua României” „pentru a răspunde unui denunţ PSD-ALDE de defăimare a ţării”. Consiliul este format din şapte persoane printre care şi Gabriela Firea, Mircea Geoana, Ecaterina Andronescu, dar şi Şerban Brădişteanu, fost senator PSD, condamnat definitiv în 2012 pentru infracţiunea de favorizare a infractorului, în dosarul Năstase.

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat miercuri, printr-o postare pe Facebook, că ar fi fost convocat de Consiliul de Onoare al Ordinului „Steaua României” pentru a răspunde „unui denunţ de defăimare a ţării”. Potrivit lui Preda, motivul ar fi că europarlamentarul a „criticat în Parlamentul European guvernele Grindeanu şi Tudose”.

Consiliul de Onoare al Ordinului „Steaua României” este prezidat de academicianul Ionel Haiduc, însă din consiliu mai fac parte şi Gabriela Firea, Mircea Geoana, Ecaterina Andronescu, dar şi Şerban Brădişteanu, fost senator PSD, condamnat definitiv în 2012 pentru infracţiunea de favorizare a infractorului, în dosarul Năstase. În aprilie 2015 a fost achitat definitiv într-un dosar de corupţie în care fusese acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.

În 2017, acelaşi Consiliu de onoare a decis să îi retragă distincţia „Steaua României” lui Kelemen Hunor pentru „nerespectarea zilei de 1 Decembrie”, dar şi europarlamentarului Laszlo Tokes care a atacat decizia în instanţă. Cererea i-a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti, ca fiind neîntemeiată. Cu toate acestea, Adela Loredana Popescu, fosta secretară a lui Gabriel Oprea, este încă deţinătoarea acestei distincţii. Adela Popescu, este suspectă că si-a plagiat teza de doctorat  pe care a susţinut-o în anul 2011 la Academia Naţională de Informaţii (ANI) „Mihai Viteazul”, aflată în subordonarea Serviciului Român de Informaţii (SRI). Lucrarea de doctorat a acesteia a fost coordonată de profesorul universitar Gabriel Oprea, căruia i-a fost, ulterior, retras titlul de doctor pentru plagiat.

Întreaga postare a lui Cristian Preda pe Facebook

„Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. 

Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc. Judecata e programată pe 28 martie a.c., la Cotroceni. Mă voi apăra. Nu mă intimidează coaliţia corupţilor. Dincolo de cazul meu, e în joc un principiu: România liberă şi europeană trebuie protejată. Sunt convins că am de partea mea nu o formaţiune politică, ci cetăţenii oneşti ai acestei ţări. Pentru ei lupt.

Vom învinge!”
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite