Cristian Preda îi cere lui Ponta să se lepede de Dogaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda îi cere premierului Victor Ponta să denunţe formal orice legătură cu colonelul Mircea Dogaru, liderul sindicatului cadrelor militare disponibilizate.

„Îi solicit premierului Victor Ponta să denunţe formal orice legătură cu aventura politică în care îl împinge dl. Dogaru. Dacă nu o va face, oricine va putea considera că Guvernul României e condus de cineva care susţine politic haosul suscitat de militari în rezervă sau care şi-au pierdut slujbele“, precizează Cristian Preda pe pagina sa de Internet.

Potrivit liderului PDL, lucrurile sunt cu atât mai delicate cu cât una dintre instituţiile pe care colonelul Dogaru le-a transformat în ţintă este Curtea Constituţională care, în perioada următoare, urmează să se pronunţe cu privire la validarea/invalidarea referendumului.

Preda a mai spus că, dacă se presupune „măcar pentru o clipă“ că într-adevăr Ponta nu avea cunoştinţă despre obiectivele trecute în documentul semnat de USL şi colonelul Dogaru, de ce, ulterior, nu a desfiinţat acest protocol care prevede desfiinţarea unora dintre cele mai importante instituţii ale statului: CCR, ANI, DNA şi CNSAS.

Pe 13 iulie, co-preşedinţii USL, Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin, şi colonelul Mircea Dogaru au semnat un document privind desfiinţare instituţiilor de luptă împotriva corupţiei: „Conducerea USL este de acord, în principiu, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD). Începând cu 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă definitivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNCS care l-a propus“.

În prezent, Dogaru continuă să pună presiune şi ameninţă cu declanşarea unor mişcări de stradă. „În cazul în care Curtea Constituţională va decide să invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mâinile în sân. Vom chema la nesupunere civică, ieşiri în stradă, neplata impozitelor, nesupunerea la citaţii, tot ce este nevoie. Din moment ce insituţiile statului nu mai funcţionează, înseamnă că trebuie făcut ceva. Vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul. Şi aşa ţara este cuprinsă de haos", spune colonelul Dogaru.

Citeşte şi: Colonelul Dogaru ne promite haos

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite