Cristian Preda: Băsescu să nu-l mai primească pe Ponta la Cotroceni dacă miniștrii incompatibili nu sunt demiși

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Președintele n-ar mai trebui să-l primească pe premier la Palatul Cotroceni dacă cel din urmă refuză să demită cei trei miniștri declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate, a scris marți, pe blog, prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda.

"Demiterea sau demisia lui Dan Mihalache nu e, evident, suficientă. Traian Băsescu ar trebui să nu-l mai primească pe Victor Ponta la Cotroceni dacă premierul nu-i demite pe cei trei miniștri incompatibili. Nu poți discuta cu un premier care refuză să-și asume decizii ale unor instituții ale statului", consideră Preda.

Prim-vicepreședintele spune că Victor Ponta este "obligat să răspundă instituțional" cererii adresate de președintele Traian Băsescu. Șeful de Cotroceni a trimis duminică trei scrisori către Guvern, Camera Deputaților și Senat. „Am transmis azi o scrisoare la Senat, o a doua la Cameră şi una premierului pe tema celor 4 miniştri suspectaţi de incompatibilitate. Nu am primit răspuns, dar da, vizam şi o eventuală remaniere", a declarat Traian Băsescu.

Preda consideră că orice mișcare ar face premierul ar nemulțumi anumite persoane. Ori va spune "că nu-i pasă", iar în acest caz "va transforma campania USL într-o apărare irațională a actualului guvern"; ori va decide o remaniere, caz în care "Ponta va trezi nemulțumirea partenerilor săi peneliști, dar și neîncrederea propriului partid", scrie Preda pe blog.

Luni dimineața, secretarul general-adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis pe motiv că a făcut "declarații nepotrivite".

După ce Mihalache a fost găsit incompatibil de ANI, acesta a făcut și declarații anti-americane. Fostul adjunct de la SGG ar fi spus că, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci "mai bine fără".

Patru demnitari, ministrul Transporturilor, ministrul delegat pentru Dialog Social, ministrul Turismului și Secretarul general adjunct al Guvernului, au fost găsiți incompatibili de Agenția Națională de Integritate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite