Cristian Pârvulescu: „Demisia lui Vasile Blaga, previzibilă încă de vineri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu mă surpinde demisia ministrului de Interne. Era previzibilă după atacul preşedintelui Traian Băsescu împotriva poliţiştilor şi mai ales după cererea lui expresă adresată Guvernului de a rezolva problema. Din punctul meu de vedere, încă de vineri poziţia lui Vasile Blaga se cutremura, iar de duminică era clar că nu mai avea soluţii de ieşire", a declarat analistul Cristian Pârvulescu pentru „Adevărul".

„Această demisie este o pierdere foarte mare pentru întreg grupul Blaga", este de părere analistul. „Este important ca o funcţie înaltă în partid să fie dublată de una la fel de mare în stat. Vasile Blaga avea experienţă îndelungată în fruntea Ministerului de Interne, influenţă, şi, mai ales, acces la informaţii de calitate excelentă provenite de la fosta «Doi şi-un sfert»".

Cristian Pârvulescu susţine că demisia lui Blaga n-ar trebui, „în mod normal, să aibă niciun efect asupra MAI. Este posibil, însă, să afecteze integrarea României în spaţiul Schengen. Vasile Blaga era un bun negociator, iar guvernele francez şi german sunt foarte atente la orice dezechilibru. Faptul că Blaga nu mai e ministru de Interne ar putea fi speculat internaţional", a mai spus Cristian Pârvulescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite