Cristian Hriţuc, consilier prezidenţial: „Traian Băsescu nu va intra în partidul  Mişcarea Populară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu susţine fundaţia Mişcarea Populară FOTO presidency.ro
Traian Băsescu susţine fundaţia Mişcarea Populară FOTO presidency.ro

Consilierul prezidenţial Cristian Hriţuc, membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, a afirmat că, după terminarea mandatului de preşedinte, Traian Băsescu va fi membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar nu se va înscrie şi în partidul care se va înfiinţa pornind de la această fundaţie.

„Noi nu vom intra în acel partid, nu vom ocupa funcţii, nu vom fi în conflict de interese şi tot ce înseamnă emulaţie în jurul acelui partid va veni de la personalitatea Traian Băsescu şi de la personalităţile mult mai mici ale noastre. (…) În momentul în care-şi va încheia mandatul, Traian Băsescu se va întoarce în fundaţie şi cred că Traian Băsescu va putea să fie un gardian real al apărării valorilor fundaţiei“ a spus Hriţuc, la lansarea filialei Prahova a Fundaţiei Mişcarea Populară.

Întrebat dacă va intra doar în fundaţie şi nu şi în partid, Hriţuc a răspuns: „Sută la sută fără partid“.

Preşedintele fundaţiei, Marian Preda, a adăugat că nu crede că preşedintele Traian Băsescu are nevoie de o funcţie.

„Noi am spus întotdeauna că (Traian Băsescu - n.r.) este primul şi cel mai important susţinător al acestui proiect şi cei mai mulţi dintre membrii fundaţiei au venit spre fundaţie şi pentru că au încredere în personalitatea domnului preşedinte, în proiectul anterior şi în faptele anterioare în direcţia reformării statului“, a spus Preda.

Acesta a mai afirmat că fondatorii fundaţiei au început organizarea partidului după ce s-au consultat prin intermediul unui chestionar online cu membrii fundaţiei şi aceştia au fost de acord să se înceapă strângerea de semnături necesare înfiinţării viitoarei formaţiuni politice.

Marian Preda a mai spus că şi-ar dori ca viitorul partid să aibă candidaţi la alegerile europarlamentare de anul viitor şi că cei care au pus bazele fundaţiei nu vor candida la aceste alegeri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite